Τι είναι θερμοδιακοπή στα αλουμίνια

Τι είναι θερμοδιακοπή στα αλουμίνια

Τι είναι το πολυαμίδιο – θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου

Τι είναι θερμοδιακοπή στα αλουμίνια ; Όταν μιλάμε για θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου, αναφερόμαστε σε αυτά όπου στο εσωτερικό του προφίλ υπάρχουν μονωτικά υλικά (συνήθως πολυαμίδιο), τα οποία αποτρέπουν τη μεταφορά θερμότητας από και προς το χώρο μας. Το αλουμίνιο ως μέταλο θεωρείται καλός αγωγός θερμότητας καθώς έχει υψηλό συντελεστή θερμοπερατότητας Uf=7 W/m2K .Με τα θερμοδιακοπτόμενα λοιπόν κουφώματα αλουμινίου εξασφαλίζουμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα μπαίνει στο χώρο μας η ζέστη που επικρατεί στο εξωτερικό περιβάλλον και αντίστοιχα τους χειμερινούς μήνες δε θα εισέρχεται το ψύχος.

Στα κουφώματα αλουμινίου , το προφίλ καλύπτει περίπου 20% – 30 % του συνολικού εμβαδού του κουφώματος. Τα θερμοδιακοπτόμενα προφίλ , μας δίνουν κατά 85% χαμηλότερο συντελεστή θερμοπερατότητας σε σχέση με τα συμβατικά προφίλ λόγω της εφαρμογής του πολυαμιδίου. Το πολυαμίδιο είναι ένα ευγενές θερμοπλαστικό υλικό που για την εξειδικευμένη αυτή χρήση στο εσωτερικό των προφίλ αλουμινίου ενισχύεται σε ποσοστό περίπου 25% με ίνες υάλου. To αποτέλεσμα αυτής της σύζευξης είναι να ενισχύονται οι μηχανικές ιδιότητες του πολυαμιδίου και ενισχύει τον ήδη χαμηλό του συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας.

Μια επίσης πολύ σημαντική ιδιότητα του πολυαμιδίου που βρίσκει εφαρμογή στα κουφώματα αλουμινίου είναι το πολύ υψηλό σημείο τήξης του (250oC). Αυτό μας εξυπηρετεί καθώς μας δίνεται η δυνατότητα βαφής του θερμοδιακοπτόμενου κουφώματος , όπως ακριβώς και με τα συμβατικά προφίλ.

 

Τι κερδίζουμε σε ενέργεια με τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου

Τι είναι θερμοδιακοπή στα αλουμίνια (2)

Οι μεγάλες βιομηχανίες προφίλ αλουμινίου τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να παράγουν θερμοδιακοπτόμενα συστήματα τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Η EUROPA συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης αρχιτεκτονικών συστημάτων, που αναβαθμίζουν ενεργειακά το σπίτι μας.

Με την ενεργειακή κρίση που μαστίζει ολόκληρο τον πλανήτη , οι κυβερνήσεις έχουν στρέψει την προσοχή τους και δίνουν κίνητρα και σημαντική οικονομική βοήθεια μέσω των διαφόρων προγραμμάτων, στον καθένα , να αλλάξει τα παλαιά κουφώματά του , με νέα ενεργειακά , για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Τι κερδίζουμε σε ενέργεια με τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου

Ας δούμε όμως με ένα παράδειγμα τι κερδίζουμε αν αλλάξουμε τα παλιά μας κουφώματα με καινούρια θερμοδιακοπτόμενα (Τι είναι θερμοδιακοπή στα αλουμίνια). Για το παράδειγμά μας, θα χρησιμοποιήσουμε για τα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου Europa την σειρά Εos 60 και την Ess 34 για τα συρόμενα, από την Europa. Ας υποθέσουμε ότι στο σπίτι μας έχουμε 4 κουφώματα διαστάσεων 1,30 χ 2,20 με μονό υαλοπίνακα (απλά κουφώματα όχι ενεργειακά). Θα δούμε το ίδιο παράδειγμα για δύο περιοχές, την Αθήνα και τη Λάρισα. Στο συγκεκριμένο πρότυπο λοιπόν καταναλώνουμε για θέρμανση ετησίως 3320 kWh στην Αθήνα και 5085 kWh στη Λάρισα.

Αν τα παραπάνω κουφώματα αντικατασταθούν με δίφυλλα ανοιγόμενα κουφώματα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου Europa της σειράς Eos 60 ((Ug=1.1, Uw=1.9, αεροδιαπερατότητα κλάση 4 ) ,  τότε καταναλώνουμε ετησίως 756 kWh για την Αθήνα πλέον 1158 kWh για την Λάρισα.

Αν τα κουφώματα αυτά τώρα αντικατασταθούν με επάλληλα κουφώματα αλουμινίου Europa της σειράς Ess34 (Ug=1.1, Uw=2.3, αεροδιαπερατότητα κλάση 3), η ετήσια ενέργεια που καταναλώνουμε για θέρμανση γίνεται πλέον 1020 kWh για την Αθήνα  και 1560 kWh για την Λάρισα .

Αν στα παραπάνω θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα τοποθετήσουμε και ρολά με θερμοδιακοπτόμενο κουτί, επιτυγχάνεται επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 70 kWh για την Αθήνα και 110 kWh για την Λάρισα. Είναι εμφανή λοιπόν από το παράδειγμά μας , τα οφέλη που απολαμβάνουμε από την αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων μας, με ενεργειακά κουφώματα, καθώς εκτός απ’ την εξοικονόμηση ενέργειας, εξοικονομούμε και ένα σημαντικό ποσό ετησίως , που σπαταλούσαμε για την θέρμανσή μας το χειμώνα ή την δροσιά μας το καλοκαίρι.

Δείτε πόσο κοστίζουν τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα

 

 

Βαθμολογία2 Ψήφοι96
0

Ψηφίστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου ( Τι έιναι – τιμές σε σχεση με τα συμβατικα – πόσο ακριβώς κερδίζουμε σε χρήματα και ενέργεια )