Ηχομόνωση ρολών

Ηχομόνωση κουτιών ρολών

Ηχομόνωση ρολών – Κουτιών – Μόνωση κενών (τρύπες) συρόμενων χωνευτών κουφωμάτων .

Ηχομόνωση κουτιών ρολών
Ηχομόνωση ρολών

Η αποτελεσματική ηχομόνωση στις οικίες μας , παίζει καθοριστικό ρόλο στην άνετη και ευχάριστη διαβίωση καθώς και στην υγεία μας . Όπως είναι ευρύτερα γνωστό , η καλή ηχομόνωση ( ηχομόνωση ρολών ) . Απαιτεί χώρους ερμητικά κλειστούς . Διότι ο ήχος
(θόρυβος) έχει την ιδιότητα να ρέει – περνάει ακόμα και μέσα από τις πιο μικρές τρύπες – οπές . Έτσι, ακόμη και μια μικρή τρύπα μπορεί να αποβεί μοιραία για την αποτελεσματικότητα της ηχομόνωσης του σπιτιού μας . Οι συνηθέστεροι δίοδοι του θορύβου μέσα στο σπίτι μας είναι τα παλαιά κουτιά των ρολών . ( Ηχομόνωση κουτιών ρολών ) και οι τρύπες – κενά των συρόμενων χωνευτών κουφωμάτων . Ας δούμε , λοιπόν , πώς μπορούμε να μονώσουμε αυτά τα δύο σημεία .

Ηχομόνωση κουτιών ρολών

Κλείσιμο κουτιών ρολών

Τα παλαιά ξύλινα κουτιά ρολών , που περιλαμβάνουν και μεγάλες ξύλινες κουρτινιέρες στο μέσα μέρος . Είναι η συνηθέστερη δίοδος του θορύβου στο σπίτι μας , στα παλαιά ανοιγόμενα ξύλινα κουφώματα . Προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματική ηχομόνωση ( ηχομόνωση ρολών ) και θερμομόνωση των εν λόγω παλαιών ξύλινων κουτιών .  Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερα έμφαση σε δύο σημεία . Στην τοποθέτηση καινούργιων θερμοδιακοπτόμενων κουτιών ρολών αλλά και στη μόνωση πάνω από αυτά . Τα παλαιά ξύλινα κουτιά των σπιτιών μας , αυτά με τις ξύλινες κουρτινιέρες, έχουν διάσταση 45 και πλέον εκατοστά . Τα καινούργια κουτιά ρολών που θα χρησιμοποιήσουμε κατά την αντικατάσταση των ρολών – κουφωμάτων μας, έχουν διάσταση 18 με 20 εκατοστά . Το κενό που περισσεύει πάνω από τα καινούργια κουτιά ρολών θα πρέπει να σφραγιστεί και να μονωθεί . Εάν θέλουμε να έχουμε επαρκή αποτελέσματα . Όσον αφορά τη θερμομόνωση και κυρίως την ηχομόνωση του σπιτιού μας .

Τοποθέτηση καινούργιων θερμοδιακοπτόμενων κουτιών ρολών .

Τοποθέτηση νέων θερμοδιακοπτόμενων ρολών

Στην αγορά των κουφωμάτων αλουμινίου υπάρχουν δύο είδη κουτιών ρολών . Τα απλά κουτιά και τα θερμοδιακοπτόμενα κουτιά . Τα θερμοδιακοπτόμενα κουτιά ρολών σε σχέση με τα απλά, περιλαμβάνουν στο εσωτερικό τους ειδικά μονωτικά υλικά . ( Πχ Dow 5άρι καθώς και θερμοδιακοπή από πολυαμίδια ) . Τα οποία αυξάνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ηχομονωτικές και θερμομονωτικές τους ιδιότητες . Γι’ αυτό, κατά την αγορά των καινούργιων κουφωμάτων και ρολών σας , θα πρέπει να ζητάτε, από τους κατασκευαστές κουφωμάτων να χρησιμοποιήσουν θερμοδιακοπτόμενα κουτιά ρολών .

Κλείσιμο μόνωση παλαιών ξύλινων κουτιών ρολών .

Κλείσιμο μόνωση παλαιών κουτιών ρολών

Εκτός από την αγορά και τοποθέτηση θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων και θερμοδιακοπτόμενων κουτιών ρολών θα πρέπει να μεριμνήσουμε για το κλείσιμο . Τη ( μόνωση ) του κενού που υπάρχει πάνω από αυτά . Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τα παλαιά ξύλινα κουτιά των σπιτιών μας , αυτά με τις ξύλινες κουρτινιέρες , έχουν διάσταση (ύψος) 45 και πλέον εκατοστά . Τα καινούργια θερμοδιακοπτόμενα κουτιά ρολών που θα χρησιμοποιήσουμε κατά την αντικατάσταση των ρολών-κουφωμάτων μας , έχουν διάσταση 18 με 20 εκατοστά . Το κενό που περισσεύει , 20-25 εκατοστά , πάνω από τα καινούργια μας κουτιά ρολών θα πρέπει και αυτό να σφραγιστεί και να μονωθεί .

Μια αποτελεσματική πρόταση για το κλείσιμο του κενού – τρύπας και τη σωστή ηχομόνωση , πάνω από τα καινούργια μας θερμοδιακοπτόμενα κουτιά ρολών , περιγράφεται παρακάτω .

Αρχικά η τρύπα θα πρέπει να γεμίσει με ορυκτοβάμβακα και κατά προτίμηση ορυκτοβάμβακα ξηρής δόμησης ultra acoustic ο οποίος έχει εξαιρετικές ηχόακουστικές ιδιότητες .

Ορυκτοβάμβακας για την μόνωση

Σε δεύτερη φάση ο ορυκτοβάμβακας θα πρέπει να καλυφθεί με ένα μεταλλικό σκελετό με διπλή στρώση γυψοσανίδας ξηράς δόμησης . Στη συγκεκριμένη περίπτωση , ιδανικό είναι να τοποθετηθούν γυψοσανίδες ειδικά σχεδιασμένες για την ηχομόνωση των τοίχων ( ultra board η παρόμοιες ) .

Κλείσιμο με γυψοσανίδα

Τέλος , για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα , μπορούμε να καλύψουμε τον σκελετό από τις ακουστικές γυψοσανίδες με φύλλα από soundbar , το οποίο είναι ειδικό ελαστικό από EPDM  με εξαιρετικές ηχό-ακουστικές ιδιότητες .

Μονωτικό λάστιχο

Μόνωση – κλείσιμο κενών (τρύπες) συρόμενων χωνευτών κουφωμάτων .

Μόνωση - κλείσιμο κενών στα συρόμενα χωνευτά

Πολλοί καταναλωτές αποφασίζουν να καταργήσουν τα παλιά τους συρόμενα χωνευτά κουφώματα και να τα αντικαταστήσουν με ανοιγόμενα κουφώματα . Που έχουν καλύτερες ηχο-ακουστικές ιδιότητες . Στην περίπτωση αυτής της απόφασης θα πρέπει, εκτός από την τοποθέτηση των καινούργιων ανοιγόμενων θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων  , να μονώσουμε – κλείσουμε τα κενά (τρύπες) των παλαιών συρόμενων χωνευτών κουφωμάτων . Πριν κλείσουμε τις τρύπες των συρόμενων χωνευτών κουφωμάτων , ιδανικά θα πρέπει να τις γεμίσουμε με ειδικά υλικά για την καλύτερη θερμομόνωση και ηχομόνωση . Ιδανική πρόταση για αυτό είναι η χρήση ακουστικού ορυκτοβάμβακα ξηράς δόμησης ( όπως και στην περίπτωση των παλαιών ξύλινων κουτιών ρολών παραπάνω ) . Ο οποίος διατίθεται σε διάφορα πάχη και διατομές , και προσφέρει υψηλή ηχομόνωση και θερμομόνωση καθώς και πυροπροστασία .

Τέλος δείτε τι πρέπει να προσέξετε , για τα προφίλ και τους υαλοπίνακες για αποτελεσματική ηχομόνωση παραθύρων  .

Βαθμολογία10 Ψήφοι82
0

Ψηφίστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Ηχομόνωση παραθύρων