Δωρεάν χρώματα αλλα και επιβαρύνσεις χρωμάτων σε προφίλ - ρολά

Δωρεάν χρώματα και χρέωση χρωμάτων στα έγχρωμα – χρωματιστά κουφώματα ρολά και σήτες

Τα χρώματα στα κουφώματα αλουμινίου ( έγχρωμα – χρωματιστά κουφώματα ) προσδίδουν πάντα έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση του σπιτιού μας . Στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε ποια είναι τα δωρεάν χρώματα ( χρώματα άνευ χρέωσης ) . Για τα έγχρωμα – χρωματιστά κουφώματα αλουμινίου, τα ρολλά και τις σήτες μας . Καθώς και ποια είναι η χρέωση για κάθε χρώμα ( χρέωση χρωμάτων για έγχρωμα – χρωματιστά κουφώματα Ral – Γυαλιστερό . Ματ . Samble Σαγρέ . Μεταλλικά και χρώματα απομίμησης ξύλου . Για τα προφίλ αλουμινίου (πόρτες και παράθυρα )  . Τα ρολά και τις σήτες του σπιτιού μας .

Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχει διαφορετική χρέωση – επιβάρυνση για τα χρώματα στα προφίλ αλουμινίου . Που χρησιμοποιούνται για τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού μας . Διαφορετική χρέωση για τα ρολά και διαφορετική χρέωση για τις σίτες και τα πάνελ των πορτών εισόδων . Για αυτό παρακάτω θα τα αναλύσουμε ξεχωριστά . Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κάθε εταιρεία παραγωγής προφίλ αλουμινίου . ( Europa, Alumil, Etem κλπ. ) έχει διαφορετική πολιτική . Όσον αφορά την χρέωση των χρωμάτων (έγχρωμα – χρωματιστά κουφώματα ) στα κουφώματα αλουμινίου . Καθώς και στα χρώματα που προσφέρει άνευ χρέωσης ( δωρεάν χρώματα ) . Για αυτό θα δούμε ένα γενικό κανόνα που επικρατεί στην χρέωση των χρωμάτων και που μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με την εταιρεία . Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τιμές για τα χρώματα που δίνονται αφορούν τις χρεώσεις χρωμάτων που δίνουν οι εταιρείες παραγωγής προφίλ αλουμινίου . ( Europa, Alumil, Etem κλπ. ) και όχι τα εξωτερικά – ανεξάρτητα βαφεία . Που είναι συνήθως οικονομικότερα .

Δωρεάν χρώματα (έγχρωμα – χρωματιστά) για κουφώματα αλουμινίου , ρολά βαρέως τύπου και σήτες .

 

Χρώματα κουφωμάτων

Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν σαν δωρεάν χρώματα ( βασικά χρώματα ) το λευκό – γυαλιστερό Ral 9010 και το καφέ – γυαλιστερό Ral 8014 . ( Σε κάποιες εταιρείες υπάρχει επιβάρυνση στο RAL 8014 της τάξεως του 2% ) . Πρόσφατα η εταιρεία Europa ανακοίνωσε ότι προσφέρει 6 δωρεάν έγχρωμα – χρωματιστά χρώματα άνευ χρέωσης . Η προσφορά ισχύει έως 30/6/2021 και αφορά και τα ρολά και τις σήτες . Τα χρώματα αυτά είναι τα γυαλιστερά χρώματα RAL 7030 Γκρί . RAL 7032 Γκρί . RAL 7037 Γκρί . RAL 7040 Γκρί . RAL 5010 Μπλέ καθώς και το RAL 6005 Πράσινο .

Στα παραπάνω χρώματα και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να βρείτε μια μικρή προσαύξηση στις τιμές που οφείλεται στο εξής . Οι κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου αγοράζουν τα προφίλ αλουμινίου σε εξάμετρες βέργες . Τα κομμάτια που απομένουν κατά την διαδικασία των κοπών (ρετάλια – φύρα) τα χρησιμοποιούν σε άλλα έργα, εάν αυτά είναι χρώματος λευκού ( RAL 9010 ) . Διότι το λευκό είναι το πιο διαδεδομένο χρώμα στις κατασκευές κουφωμάτων . Εάν τα ρετάλια είναι χρώματος γκρι (πχ RAL 7040) είναι πολύ δύσκολο να επαναχρησιμοποιηθούν σε κάποιο άλλο έργο, για αυτό οι κατασκευαστές μπορεί να χρεώνουν στην περίπτωση άλλων χρωμάτων, πέραν του λευκού, μία μικρή επιβάρυνση της τάξεως του 2% και μόνο σε ότι αφορά τα προφίλ αλουμινίου και όχι τα ρολά και τις σίτες .

Χρέωση έγχρωμων – χρωματιστών προφίλ αλουμινίου για πόρτες και παράθυρα

Έγχρωμα κουφώματα

Όπως αναφέρθηκε και στην εισαγωγή υπάρχει διαφορετική χρέωση – επιβάρυνση για τα χρώματα στα προφίλ αλουμινίου που χρησιμοποιούνται για τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού μας . Διαφορετική χρέωση για τα ρολά και διαφορετική χρέωση για τις σίτες και τα πάνελ των πορτών εισόδων . Παρακάτω θα δούμε πόσο κοστίζει το κάθε χρώμα, για τα προφίλ αλουμινίου που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κουφωμάτων αλουμινίου για πόρτες και παράθυρα ( δωρεάν χρώματα ) .

Ral γυαλιστέρα χρώματα κουφωμάτων επιβάρυνση 10%

– Μat χρώματα κουφωμάτων επιβάρυνση 15%

– Μεταλλικά χρώματα κουφωμάτων 20 – 25%

– Samble – Σαγρέ και υπερανθεκτικά χρώματα κουφωμάτων 20 -30%

– Απομιμήσεις ξύλου για κουφώματα αλουμινίου επιβάρυνση 35 – 40%

Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι οι κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου αγοράζουν τα προϊόντα τους με το κιλό . Σε διαφορετική τιμή για κάθε χρώμα . Οπότε , μία τιμή επί τοις % είναι ενδεικτική , διότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν τις τελικές τιμές των έγχρωμων κουφωμάτων . Τέτοιοι παράγοντες είναι τα ρετάλια – φύρα, το χρώμα των μηχανισμών, το βαφείο κλπ .

 

Χρέωση έγχρωμων – χρωματιστών ρολών βαρέως τύπου και σητών (σιτών)

Έγχρωμα ρολά

Τα έγχρωμα – χρωματιστά ρολά βαρέως τύπου έχουν διαφορετική χρέωση – επιβάρυνση από τα ρολά αλουμινίου με γέμιση πολυουρεθάνης για αυτό θα τα δούμε ξεχωριστά. Τα βασικά χρώματα στα ρολά βαρέως τύπου ( χρώματα άνευ χρέωσης ) είναι το λευκό γυαλιστερό Ral 9010 και το καφέ γυαλιστερό Ral 8014, στις περισσότερες εταιρείες (υπάρχουν εταιρείες που χρεώνουν σε κάποιες περιπτώσεις και το καφέ Ral 8014) . Στα ρολά Europa και στις σήτες Europa υπάρχει η προσφορά που προαναφέρθηκε για τα χρώματα RAL 7030 Γκρί, RAL 7032 Γκρί, RAL 7037 Γκρί, RAL 7040 Γκρί, RAL 5010 Μπλέ καθώς και το RAL 6005 Πράσινο . Η χρέωση των υπόλοιπων εγχρώμων – χρωματιστών ρολών βαρέως τύπου καθώς και όλων των σητών ( σιτών) είναι :

Ral γυαλιστέρα χρώματα για ρολά και σήτες 25%

– ΜΑΤ χρώματα για ρολά και σήτες 30%

– Μεταλλικά χρώματα για ρολά και σήτες 50%

– Samble – Σαγρέ και υπερανθεκτικά χρώματα για ρολά και σήτες 65%

– Απομίμηση ξύλου για ρολά και σήτες επιβάρυνση 65 – 75 %

Έγχρωμα – χρωματιστά χρώματα σε ρολά αλουμινίου με γέμιση πολυουρεθάνης

Τα ρολά αλουμινίου με γέμιση πολυουρεθάνης αποτελούν διαφορετική περίπτωση από τα ρολά βαρέως τύπου που είδαμε παραπάνω. Υπάρχουν 20 έτοιμα χρώματα ( έγχρωμα – χρωματιστά ) σε ρολά αλουμινίου με γέμιση πολυουρεθάνης τα οποία είναι προ βαμμένα και στα οποία η επιβάρυνση ανέρχεται στο 2 – 5% . Τα χρώματα που διατίθενται είναι :

Χρωματολόγιο ρολλών πολυουρεθάνης

Χρωματολόγιο ρολών πολυουρεθάνης

Χρωματολόγιο ρολών πολυουρεθάνης

Χρωματολόγιο ρολών πολυουρεθάνης

Χρωματολόγιο ρολών πολυουρεθάνης

Χρέωση έγχρωμων – χρωματιστών χρωμάτων για πόρτες εισόδου ( πάνελ αλουμινίου )

Χρέωση χρωματιστών πάνελ για πόρτες

Η Χρέωση έγχρωμων – χρωματιστών χρωμάτων για πόρτες εισόδου ( πάνελ αλουμινίου ) είναι τελείως διαφορετική απο τα προφίλ, τα ρολλά και τις σίτες και το μόνο βασικό χρώμα που διατίθεται είναι το λευκό (Ral 9010 δωρεάν χρώματα) . Από εκεί και πέρα η χρέωση των έγχρωμων χρωματιστών πάνελ, για πόρτες εισόδου και κουζινόπορτες, διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος του χρώματος ( Ral – Γυαλιστέρο, Ματ, Samble – Σαγρέ, Μεταλλικά και χρώματα απομίμησης ξύλου ) , με το είδος του πάνελ ( παραδοσιακό πάνελ, απλό πάνελ , με Inox κλπ) καθώς και με το βαφείο που βάφονται τα πάνελ για τις πόρτες εισόδου και της πόρτες κουζίνας. Οι τιμές για τα έγχρωμα – χρωματιστά πάνελ αλουμινίου για πόρτες εισόδου και κουζινόπορτες, μπορεί να διαφέρουν αρκετά ανάλογα με το είδος και υπάρχουν περιπτώσεις παραδοσιακών πάνελ, που σε χρώμα απομίμησης ξύλου, μπορεί να στοιχίζει έως και 700€ η βαφή τους.

Χρέωση βαφής έγχρωμων – χρωματιστών χερουλιών και μεντεσέδων για πόρτες, παράθυρα και πόρτες εισόδου

Χρέωση βαφής για χερούλια

Η Χρέωση βαφής έγχρωμων – χρωματιστών χερουλιών και μεντεσέδων για πόρτες, παράθυρα και πόρτες εισόδου διαφέρει, ανάλογα με το χρώμα που επιθυμούμε και την ποσότητα των χερουλιών. Στην περίπτωση της βαφής έγχρωμων – χρωματιστών χερουλιών και μεντεσέδων θα πρέπει να γνωρίζουμε εάν το είδος που επιλέξαμε για τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού μας μπορεί να βαφτεί , διότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χερουλιών και μεντεσέδων τα οποία περιλαμβάνουν πλαστικά καλύμματα και δεν μπορούν να βαφτούν. Επίσης, θα πρέπει να διασφαλίσουμε, ότι η βαφή που θα κάνουμε στα χερούλια μας, θα είναι ανθεκτική σε βάθος χρόνου (εγγύηση βαφής) . Η χρέωση της βαφής δεν είναι σταθερή για αυτό θα πρέπει πάντα να αναζητούνται προσφορές. Η ιδανικότερη και ποιοτικότερη λύση είναι να επιλέξετε χερούλια από τα δεκάδες Standard – έτοιμα χρώματα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Βαφή για έγχρωμα – χρωματιστά λάστιχα, για πόρτες και παράθυρα

Στην περίπτωση της βαφής για έγχρωμα – χρωματιστά λάστιχα, για πόρτες και παράθυρα, δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Η πλειοψηφία των ελαστικών – λάστιχων για πόρτες και παράθυρα, είναι σε χρώμα μαύρο, Υπήρχαν περιπτώσεις κατασκευής ελαστικών σε άλλα χρώματα , κυρίως λευκό και ανοικτό καφέ , που όμως εγκαταλείφθηκαν εξαιτίας της ποιότητάς τους. Τα ελαστικά – λάστιχα των κουφωμάτων, δεν μπορούν να βαφτούν και αγοράζονται έτοιμα. Σε περίπτωση που βρείτε κουφώματα ( πόρτες και παράθυρα ) με έγχρωμα λάστιχα – ελαστικά, θα πρέπει πάντα να ζητάτε πληροφορίες για την σταθερότητα του χρώματός τους και την εν γένει συμπεριφορά τους σε βάθος χρόνου.

Εναλλακτικά δείτε τι ισχύει σχετικά με τον κανονισμό πολυκατοικιών και τα χρώματα των κουφωμάτων 

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Παραδοσιακά κουφώματα – πατζούρια (παντζούρια)