Συρόμενα χωνευτά κουφώματα

Συρόμενα χωνευτά κουφώματα που μπάζουν

Συρόμενα χωνευτά κουφώματα που «μπάζουν» .

κουφωματα που μπάζουν

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές οικίες είναι τα συρόμενα χωνευτά κουφώματα που «μπάζουν» και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που σηκώνονται οι κουρτίνες του σπιτιού σε περιόδους που φυσάει. Το φαινόμενο εμφανίζεται και στα παλαιά χωνευτά κουφώματα (ασημί – ανωδιομένα αλουμίνια) αλλά ακόμη και σε καινούργια . Συνήθως κακής κατασκευής . Καταρχάς, είναι πλέον γνωστό ότι τα συρόμενα κουφώματα (εκτός από τα ανασηκούμενα) υπολείπονται σε θερμομόνωση από τ’ ανοιγόμενα κουφώματα . Αλλά χρησιμοποιούνται ευρέως για λόγους πρακτικότητας αλλά και εξοικονόμησης χώρου . Η μόνωση των συρόμενων χωνευτών κουφωμάτων είναι υποδεέστερη . Επειδή χρησιμοποιούνται βουρτσάκια και όχι ελαστικά – λάστιχα που τοποθετούνται στα ανοιγόμενα . Καθώς και στα συρόμενα ανασηκούμενα κουφώματα.

Αλλαγή βουρτσάκια σε συρόμενα χωνευτά που «μπάζουν» .

Μπαζουν τα αλουμινια

Μια λύση για να βελτιώσουμε τη μόνωση στα συρόμενα χωνευτά που «μπάζουν» είναι να αλλάξουμε – αντικαταστήσουμε τα παλαιά βουρτσάκια με νέα και πιο εξελιγμένα . Καταρχάς θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα συρόμενα χωνευτά κουφώματα έχουν βουρτσάκια σε τρία (3) σημεία . Στους οδηγούς τους . Στα φύλλα τους και στη γωνία στέγνωσής τους που βρίσκεται κατακόρυφα με την τρύπα του κουφώματος . (Τα παλιά ανωδιομένα-ασήμι συρόμενα χωνευτά κουφώματα δεν έχουν βουρτσάκια στα φύλλα τους) . Η γωνία στεγάνωσης είναι το προφίλ αλουμινίου που βρίσκεται κατακόρυφα και δίπλα από την τρύπα του χωνευτού κουφώματος . Για ν’ αντικαταστήσουμε τα βουρτσάκια στη γωνία στεγάνωσης, δεν έχουμε παρά να την ξεβιδώσουμε και ν’ αντικαταστήσουμε τα παλιά βουρτσάκια . Με νέα, μεγαλύτερης διατομής και νεότερης τεχνολογίας που μπορούμε να προμηθευτούμε στο εμπόριο . Η αλλαγή στα βουρτσάκια που βρίσκονται στα φύλλα, αλλά κυρίως στους οδηγούς των παλαιών κουφωμάτων είναι μία δύσκολη διαδικασία . Που απαιτεί εξιδεικευμένες γνώσεις και συχνά ανέφικτη λόγω κόστους . Η αιτία είναι ότι για ν’ αντικαταστήσουμε τα βουρτσάκια στους οδηγούς και στα φύλλα θα πρέπει να βγουν τα φύλλα και τα τζάμια των κουφωμάτων καθώς και να ξεβιδωθούν όλοι οι οδηγοί .

Αύξηση θερμομόνωσης σε συρόμενα χωνευτά κουφώματα που «μπάζουν» με χρήση περιμετρικών γωνιών στεγάνωσης .

Συρόμενα χωνευτά κουφώματα

Μια άλλη λύση για να αυξήσουμε την θερμομόνωση σε συρόμενα χωνευτά κουφώματα που έχουν απώλειες είναι η τοποθέτηση περιμετρικών γωνιών στεγάνωσης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε σχετικά νέα κουφώματα, κατασκευής μετά το 1990 και όχι στα παλιά ανωδιομένα – ασημί αλουμίνια. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιας εταιρείας είναι τα κουφώματα που έχουμε και ν’ απευθυνθούμε σε πιστοποιημένο κατασκευαστή της.

συρόμενα χωνευτά

Με την τοποθέτηση περιμετρικών γωνιών στεγάνωσης αυξάνεται η θερμομόνωση αλλά και ηχομόνωση του συρόμενου χωνευτού κουφώματος, διότι τοποθετούμε δύο επιπλέον βουρτσάκια που πλέον εφάπτονται περιμετρικά στο φύλλο (τζάμι) του συρόμενου χωνευτού κουφώματος και όχι μόνο στην πλευρά της τρύπας. Επιπροσθέτως τα βουρτσάκια που βρίσκονται στις περιμετρικές γωνίες στεγάνωσης μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα όταν φθαρούν ακόμα και από έσας. Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ. 

Ξέρετε πόση ενεργεία κερδίζετε αν κλείσετε τα παντζούρια ή τα ρολά (εξώφυλλά) του σπιτιού σας ;

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΠΟΥ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ – ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Ένας πολύ απλός τρόπος για να ζεστάνετε το σπίτι σας και να εξοικονομήσετε ενέργεια είναι τα κλείσετε να παντζούρια ή τα ρολά ( εξώφυλλά ) του σπιτιού σας , ακόμα και αν υπάρχουν κουφώματα που μπάζουν αέρα. Μην το υποτιμάτε! Ξέρετε πόση ενέργεια γλιτώνετε εάν κάνετε αυτή την απλή κίνηση. Δείτε παράδειγμά , με την χρήση θερμοκάμερας , σε ίδιο κούφωμα, με παντζούρι – εξώφυλλο ανοικτό και κλειστό και εξοικονομήστε ενέργεια έως και 43% σε κουφώματα που μπάζουν κρύο. Διαβάστε το άρθρο μας πως να μειώσετε το κρύο που μπάζει από όλα τα παράθυρα .

Βαθμολογία19 Ψήφοι70
70

Ψηφίστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Θερμοδιακοπτόμενα ή απλά κουφώματα αλουμινίου ;