Ανασηκούμενα κουφώματα

Ανασηκούμενα κουφώματα

Ανασηκούμενα συρόμενα κουφώματα

Τα Ανασηκούμενα συρόμενα κουφώματα εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στην αγορά, στις κατασκευές επάλληλων ή χωνευτών κουφωμάτων αλουμινίου. Ποια είναι καλύτερα κουφώματα, τα ανασηκούμενα ( ανασηκώμενα ) συρόμενα ή τα απλά συρόμενα κουφώματα ; Ποιες είναι οι διαφορές των ανασηκούμενων συρόμενων κουφωμάτων από τα απλά – συμβατικά συρόμενα κουφώματα ; Πόσο κοστίζουν τα ανασηκούμενα κουφώματα ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Τα συρόμενα κουφώματα ( απλά και ανασηκούμενα) εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στην αγορά κουφωμάτων λόγω της πρακτικότητάς τους και της δυνατότητας κατασκευής κουφωμάτων μεγάλων διαστάσεων. Γι’ αυτό και είναι πρακτικά αδύνατον να αντικατασταθούν από ανοιγόμενα κουφώματα.

Ποια είναι τα ανασηκούμενα ( ανασηκώμενα ) συρόμενα κουφώματα ;

Ανασηκούμενα κουφώματα

Τα ανασηκούμενα συρόμενα κουφώματα είναι επάλληλα ή χωνευτά κουφώματα τα οποία περιλαμβάνουν ειδικούς υδραυλικούς μηχανισμούς για την κίνησή τους. Την ώρα που γυρνάτε το χερούλι από ένα ανασηκούμενο κούφωμα, οι υδραυλικοί μηχανισμοί του, «σηκώνουν» ελαφρώς το φύλλο του κουφώματος. Οι συγκεκριμένοι υδραυλικοί μηχανισμοί προσφέρουν τα εξής πλεονεκτήματα. Καταρχάς παρέχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε και να στεγανώσουμε το κούφωμα με ελαστικά – λάστιχα και όχι βουρτσάκια, όπως τα απλά συρόμενα, με συνέπεια την αύξηση των επιδόσεων του κουφώματος, ως προς την αεροδιαπερατότητα, την υδατοστεγανότητα και την ηχομόνωση και γενικά όλων των τεχνικών χαρακτηριστικών των κουφωμάτων. Οι συγκεκριμένοι υδραυλικοί μηχανισμοί σε συνδυασμό με τα ειδικά ράουλα ( ροδάκια ) κάνουν την κίνησή του πολύ πιο εύκολη, ακόμα και με τζάμια βάρους 200 κιλών και μας επιτρέπουν μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Με τους συγκεκριμένους υδραυλικούς μηχανισμούς μπορούμε να κατασκευάσουμε επάλληλα ή χωνευτά κουφώματα πολύ μεγάλων διαστάσεων που ν’ ανταποκρίνονται εξαιρετικά σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Τα συγκεκριμένα συρόμενα κουφώματα χρησιμοποιούνται κυρίως στο εξωτερικό, λόγω των επιδόσεών τους σε χώρες με αυξημένες απαιτήσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων ( πχ Γερμανία , Σουηδία κλπ.).

Ανασηκούμενα συρομενα κουφώματα

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των ανασηκούμενων συρόμενων κουφωμάτων έναντι των απλών – συμβατικών συρόμενων είναι η τιμή. Κάθε φύλλο ανασηκούμενου κουφώματος κοστίζει από 180€ έως και 300€ περισσότερο από ένα απλό συρόμενο και η τιμή του εξαρτάται από την εταιρεία κατασκευής των ανασηκούμενων μηχανισμών που τοποθετούμε στο κούφωμα, καθώς και από τα κιλά που ανασηκώνει αυτός. Επίσης, πολλοί θεωρούν αντιαισθητικό το χερούλι που τοποθετείται στα ανασηκούμενα κουφώματα λόγω του μεγάλου μεγέθους του. Ένα ακόμα μειονέκτημα των ανασηκούμενων χωνευτών κουφωμάτων είναι ότι συνήθως  δεν μπορεί να τοποθετηθεί στις παλιές οικοδομές – αντικαταστάσεις, διότι ο οδηγός του απαιτεί μεγάλο διάκενο ( τρύπα χωνευτών κουφωμάτων ). Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που το ανασηκούμενο κούφωμα γίνει χωνευτό , το αρμοκάλυπτο ( γωνιά στεγάνωσης ) που τοποθετείται κατακόρυφα στην τρύπα – τούνελ, περιλαμβάνει βουρτσάκια, όπως και στα απλά συρόμενα χωνευτά κουφώματα.

Δείτε σειρές που υπάρχουν για να κατασκευάσετε ανασηκούμενα συρόμενα κουφώματα .

Βαθμολογία3 Ψήφοι99
99

Ψηφίστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
τεχνικός έλεγχος κουφωμάτων
Τεχνικός έλεγχος κουφωμάτων – Πώς να διαπιστώσετε εάν τα κουφώματα που παραλάβατε πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές