Ανασηκούμενα κουφώματα
Ανασηκούμενα κουφώματα

Ανασηκούμενα κουφώματα

Ανασηκούμενα συρόμενα κουφώματα .

Τα Ανασηκούμενα συρόμενα κουφώματα εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στην αγορά . Στις κατασκευές επάλληλων ή χωνευτών κουφωμάτων αλουμινίου . Ποια είναι καλύτερα κουφώματα . Τα ανασηκούμενα ( ανασηκώμενα ) συρόμενα . Ή τα απλά συρόμενα κουφώματα ; Ποιες είναι οι διαφορές των ανασηκούμενων συρόμενων κουφωμάτων από τα απλά – συμβατικά συρόμενα κουφώματα ; Πόσο κοστίζουν τα ανασηκούμενα κουφώματα ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το άρθρο .

Τα συρόμενα κουφώματα ( απλά και ανασηκούμενα) εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στην αγορά κουφωμάτων . Λόγω της πρακτικότητάς τους και της δυνατότητας κατασκευής κουφωμάτων μεγάλων διαστάσεων . Γι’ αυτό και είναι πρακτικά αδύνατον να αντικατασταθούν από ανοιγόμενα κουφώματα .

Ποια είναι τα ανασηκούμενα ( ανασηκώμενα ) συρόμενα κουφώματα ;

Ανασηκούμενα κουφώματα

Τα ανασηκούμενα συρόμενα κουφώματα είναι επάλληλα ή χωνευτά κουφώματα τα οποία περιλαμβάνουν ειδικούς υδραυλικούς μηχανισμούς για την κίνησή τους . Την ώρα που γυρνάτε το χερούλι από ένα ανασηκούμενο κούφωμα . Οι υδραυλικοί μηχανισμοί του , «σηκώνουν» ελαφρώς το φύλλο του κουφώματος . Οι συγκεκριμένοι υδραυλικοί μηχανισμοί προσφέρουν τα εξής πλεονεκτήματα . Καταρχάς παρέχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε και να στεγανώσουμε το κούφωμα με ελαστικά – λάστιχα και όχι βουρτσάκια . Όπως τα απλά συρόμενα . Με συνέπεια την αύξηση των επιδόσεων του κουφώματος . Ως προς την αεροδιαπερατότητα . Την υδατοστεγανότητα και την ηχομόνωση και γενικά όλων των τεχνικών χαρακτηριστικών των κουφωμάτων  . Οι συγκεκριμένοι υδραυλικοί μηχανισμοί σε συνδυασμό με τα ειδικά ράουλα ( ροδάκια ) . Κάνουν την κίνησή του πολύ πιο εύκολη . Ακόμα και με τζάμια βάρους 200 κιλών και μας επιτρέπουν μεγάλη αντοχή στον χρόνο . Με τους συγκεκριμένους υδραυλικούς μηχανισμούς μπορούμε να κατασκευάσουμε επάλληλα ή χωνευτά κουφώματα πολύ μεγάλων διαστάσεων . Που ν’ ανταποκρίνονται εξαιρετικά σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες . Τα συγκεκριμένα συρόμενα κουφώματα χρησιμοποιούνται κυρίως στο εξωτερικό . Λόγω των επιδόσεών τους σε χώρες με αυξημένες απαιτήσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων ( πχ Γερμανία , Σουηδία κλπ. ) .

Ανασηκούμενα συρομενα κουφώματα

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των ανασηκούμενων συρόμενων κουφωμάτων έναντι των απλών – συμβατικών συρόμενων είναι η τιμή . Κάθε φύλλο ανασηκούμενου κουφώματος κοστίζει από 180€ έως και 300€ περισσότερο από ένα απλό συρόμενο . Και η τιμή του εξαρτάται από την εταιρεία κατασκευής των ανασηκούμενων μηχανισμών που τοποθετούμε στο κούφωμα . Καθώς και από τα κιλά που ανασηκώνει αυτός . Επίσης, πολλοί θεωρούν αντιαισθητικό το χερούλι που τοποθετείται στα ανασηκούμενα κουφώματα . Λόγω του μεγάλου μεγέθους του . Ένα ακόμα μειονέκτημα των ανασηκούμενων χωνευτών κουφωμάτων . Είναι ότι συνήθως δεν μπορεί να τοποθετηθεί στις παλιές οικοδομές – αντικαταστάσεις . Διότι ο οδηγός του απαιτεί μεγάλο διάκενο ( τρύπα χωνευτών κουφωμάτων ) . Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που το ανασηκούμενο κούφωμα γίνει χωνευτό . Το αρμοκάλυπτο ( γωνιά στεγάνωσης ) που τοποθετείται κατακόρυφα στην τρύπα – τούνελ, περιλαμβάνει βουρτσάκια . Όπως και στα απλά συρόμενα χωνευτά κουφώματα .

Δείτε σειρές που υπάρχουν για να κατασκευάσετε ανασηκούμενα συρόμενα κουφώματα .

Βαθμολογία4 Ψήφοι99
99

Ψηφίστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Συρόμενα χωνευτά κουφώματα που μπάζουν