Υαλοπίνακες κουφωμάτων αλουμινίου και ηχοακουστικές - ηχοαπορροφητικές μεμβράνες

Υαλοπίνακες κουφωμάτων αλουμινίου και ηχοακουστικές – ηχοαπορροφητικές μεμβράνες

Ένα σύνηθες πρόβλημα που καλούμαστε να λύσουμε στους πελάτες μας , είναι αυτό της ηχομόνωσης, καθώς ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα , ο συνεχής και ενοχλητικός θόρυβος, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής , και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία, λόγω του αυξανόμενου στρες που προκαλεί. Έτσι λοιπόν η τοποθέτηση ηχομονωτικών παραθύρων αλουμινίου (Υαλοπίνακες κουφωμάτων αλουμινίου και ηχοακουστικές – ηχοαπορροφητικές μεμβράνες) μοιάζει μονόδρομος για τον περισσότερο κόσμο. Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούνται από προφίλ αλουμινίου, ενώ το μεγαλύτερο εμβαδόν τους καλύπτεται από τους υαλοπίνακες , στους οποίους μπορούμε να τοποθετήσουμε είτε Triplex υαλοπίνακες με απλές PVB μεμβράνες είτε Triplex υαλοπίνακες με ηχοαπορροφητικές – ηχοακουστικές μεμβράνες, βελτιώνοντας την ηχομόνωση αισθητά.

Τι κάνουμε για να βρούμε τα κατάλληλα ηχομονωτικά κουφώματα αλουμινίου

ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΗΧΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν κάποιος πελάτης μας, έχει πρόβλημα ηχομόνωσης είναι να πάμε στο χώρο του και με ένα επαγγελματικό ντεσιμπελόμετρο – ηχόμετρο, να μετρήσουμε την ένταση, τις συχνότητες και το είδος του θορύβου που τον ενοχλεί, ώστε να του προτείνουμε τα κατάλληλα ηχομονωτικά κουφώματα με τους κατάλληλους triplex ηχομονωτικούς – ηχοαπορροφητικούς υαλοπίνακες.

 

Ηχοαπορροφητικοί -ηχομονωτικοί υαλοπίνακες sound reduction

 

Κάτι που δεν γνωρίζει πολύ κόσμος είναι ότι υπάρχουν δεκάδες είδη ηχοαπορροφητικών τζαμιών με διαφορετικές ιδιότητες ο καθένας τους. Συγκεκριμένα υπάρχουν απορροφητικοί υαλοπίνακες οι ποιοι αποδίδουν καλύτερα σε συγκεκριμένες συχνότητες (δείτε το παρακάτω παράδειγμα που μας δείχνει ότι ο συγκεκριμένος υαλοπίνακας αποδίδει ιδανικά στα 4000 Hz) .

Υαλοπίνακες κουφωμάτων αλουμινίου και ηχοακουστικές - ηχοαπορροφητικές μεμβράνες

Για αυτό είναι απαραίτητο να γίνει μέτρηση από κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου με ειδικευμένα εργαλεία (ηχόμετρα) ώστε να εντοπίσουν το είδος του θορύβου που μας απασχολεί και να επιλέξουν την ιδανική λύση σε σχέση με τους υαλοπίνακες κουφωμάτων αλουμινίου και ηχοακουστικές – ηχοαπορροφητικές μεμβράνες. Επίσης είναι αναγκαίο οι προμηθευτές τζαμιών να παραδίδουν τα πιστοποιητικά αυτών ώστε να αποδεικνύονται οι αποδόσεις τους σε σχέση με την ηχομόνωση. Δείτε περισσότερα για τα ηχομονωτικά κουφώματα αλουμινίου

 

Ηχομονωτικά κουφώματα αλουμινίου

Υαλοπίνακες κουφωμάτων αλουμινίου και ηχοακουστικές - ηχοαπορροφητικές μεμβράνες

Τα προφίλ αλουμινίου περιέχουν στο εσωτερικό τους μονωτικά υλικά (συνήθως πολυαμίδιο) που εκτός από την θερμομόνωση , βελτιώνουν και την ηχομόνωση του κουφώματος. Χρειάζεται προσοχή όμως, καθώς πρέπει να επιλέξουμε κάποια θερμοδιακοπτόμενη σειρά αλουμινίου που να είναι πιστοποιημένη και ως προς την ηχομόνωση, και αυτό γιατί πολλά θερμοδιακοπτόμενα προφίλ δεν έχουν περάσει από τεστ ηχομόνωσης, οπότε δε γνωρίζουμε την ηχοπροστασία που προσφέρουν (παραπάνω βλέπετε το πιστοποιητικό ηχομόνωσης των κουφωμάτων αλουμινίου Europa της σειράς A-40) .

Ηχομονωτικά κουφώματα αλουμινίου EOS-60-Advanced

Τέλος και όσον αφορά τα προφίλ αλουμινίου υπάρχουν σειρές που βελτιώνουν τις ηχομονωτικές τους ιδιότητες, με την προσθήκη επιπρόσθετων ειδικών ηχομονωτικών υλικών ανάμεσα στην θερμοδιακοπή, όπως τα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου Europa ΕOS – 60 advanced

 

 

Υαλοπίνακες Triplex με απλές μεμβράνες PVB και ηχοαπορροφητικές μεμβράνες sound readuction

Το μεγαλύτερο μέρος του κουφώματος όμως καλύπτεται όπως αναφέραμε και παραπάνω από τους υαλοπίνακες, οι οποίοι αποτελούν και τον καθοριστικότερο παράγοντα ηχομόνωσης των κουφωμάτων αλουμινίου. Όσο μεγαλύτερο είναι το διάκενο μεταξύ των τζαμιών τόσο πιο βελτιωμένη ηχοακουστική ικανότητα έχουν, ενώ το ιδανικό διάκενο των διπλών υαλοπινάκων σχετικά με την ηχομόνωση είναι τα 20mm. Στα Triplex τζάμια για να βελτιώσουμε την ηχομόνωση τους μπορούμε να τοποθετήσουμε είτε απλές μεμβράνες PVB,είτε υαλοπίνακες Triplex με ηχοακουστικές – ηχοαπορροφητικές μεμβράνες sound reduction. Η καλύτερη λύση για ηχομονωτικά κουφώματα είναι αυτή των triplex υαλοπινάκων με ηχοακουστικές μεμβράνες καθώς παρέχουν μεγαλύτερη ηχοπροστασία σε σχέση με τους συμβατικούς triplex υαλοπίνακες με απλές μεμβράνες, όπως θα δούμε και στον παρακάτω πίνακα.

 

ηχοπαρροφητικές μεμβράνες

 

 

Παρατηρώντας τον παραπάνω πίνακα βλέπουμε ότι στην περίπτωση Νο 1, όπου έχει τοποθετηθεί στον triplex υαλοπίνακα μία απλή μεμβράνη PVB, η ηχομόνωση που προσφέρει ο υαλοπίνακας είναι 37 db. Ομοίως και στην δεύτερη περίπτωση όπου έχουν τοποθετηθεί 2 απλές μεμβράνες PVΒ, η ηχομόνωση του υαλοπίνακα είναι στα 37 db, ενώ παρατηρούμε ότι ακόμα και 4 απλές μεμβράνες PVB να τοποθετηθούν , το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Στην περίπτωση Νο 5 όμως βλέπουμε ότι τοποθετώντας 1 ηχοακουστική μεμβράνη ( sound reduction), η ηχομόνωση που μας δίνει ο υαλοπίνακας είναι πλέον στα 39 db. Προοδευτικά, υπάρχουν triplex υαλοπίνακες όπου βάζοντας 2-4 ηχοακουστικές μεμβράνες μας παρέχουν ηχοπροστασία έως και 51 db. ( δείτε περισσότερα για ηχομονωτικά κουφώματα, τζάμια και ρολά )

ηχομονωση ρολων

Από το παράδειγμα λοιπόν αυτό, καταλαβαίνουμε ότι στην ηχομόνωση των κουφωμάτων μας, δεν παίζει μεγάλο ρόλο, πόσες μεμβράνες τοποθετήθηκαν στους triplex υαλοπίνακες, αλλά , το είδος των μεμβρανών αυτών καθώς με τις ηχοακουστικές – ηχοαπορροφιτικές μεμβράνες επιτυγχάνουμε σαφέστατα καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις απλές PVB μεμβράνες (Υαλοπίνακες κουφωμάτων αλουμινίου και ηχοακουστικές – ηχοαπορροφητικές μεμβράνες).

Έτσι λοιπόν μετά την τοποθέτηση των κουφωμάτων , οι κατασκευαστές υποχρεούνται να δίνουν στους πελάτες τους ‘’Δήλωση Επίδοσης Υαλοπινάκων’’ , στην οποία αναγράφεται η ηχοπροστασία που προσφέρουν οι υαλοπίνακες που έχουν τοποθετηθεί.

 

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Ηχομόνωση κουφωμάτων και θόρυβος από Μπαρ ( Bar ) – μουσική