Θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου

Θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου ( Τι έιναι – τιμές σε σχεση με τα συμβατικα – πόσο ακριβώς κερδίζουμε σε χρήματα και ενέργεια )

 

Τι είναι θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου – ενεργειακά κουφώματα .

Ενεργειακό κούφωμα αλουμινίου νοείται το κούφωμα που κατασκευάζεται από θερμοδιακοπτόμενα προφίλ αλουμινίου ( θερμοδιακοπή) . Έχουν τοποθετηθεί σε αυτό ενεργειακοί υαλοπίνακες και θερμοδιακοπτόμενα κουτιά ρολού .

Τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου  αποτελούνται από τρία βασικά στοιχεία . Το προφίλ αλουμινίου, τον υαλοπίνακα (τζάμι) και το κουτί του ρολού . Για να κατανοήσουμε τι πραγματικά είναι ενεργειακό κούφωμα θα πρέπει να δούμε αυτά τα στοιχεία ξεχωριστά .

 

Προφίλ αλουμινίου (απλά και θερμοδιακοπής) .

Προφίλ αλουμινίου

Το προφίλ των κουφωμάτων, με τα οποία κατασκευάζονται τα παράθυρα, οι μπαλκονόπορτες και οι πόρτες του σπιτιού μας είναι από αλουμίνιο, το οποίο είναι μέταλλο . Σαν μέταλλο είναι καλό αγωγός της θερμότητας , με συνέπεια να μεταφέρει εύκολα τη θερμότητα και το ψύχος από έξω προς τα μέσα  (αγωγιμότητα) . Για να εμποδίσουμε αυτή τη μεταφορά θερμότητας και ψυχους, τοποθετούνται ανάμεσα στο προφίλ ειδικά πλαστικά . ( Πχ πολυαμίδιο, ρυτίνες, υαλοενισχυμένα, Kooltherm κλπ ), και έτσι παύει το αλουμίνιο να είναι καλός αγωγός θερμότητας και ψύχους . Θερμοδιακοπτόμενο προφίλ, λοιπόν, είναι τα προφίλ αλουμινίου στα οποία εσωτερικά (στο μέσα μέρος του προφίλ) έχουν τοποθετηθεί ειδικά πλαστικά . Για αύξηση των θερμό-ηχομονωτικών του ιδιοτήτων . Εδώ, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι πλαστικών, που τοποθετούνται ανάμεσα στα προφίλ και τα οποία προσφέρουν διαφορετικές θερμομονωτικές ιδιότητες . Ανάλογα με τον τύπο τους ( πχ πολυαμίδιο, ρυτίνες, υαλοενισχυμένα, Kooltherm κλπ) . Δείτε τις ποιο σύγχρονες σειρές απο ανοιγόμενα θερμοδιακοπόμενα κουφώματα αλουμινίου ή συρόμενα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινιου .

Ενεργειακοί υαλοπίνακες

Ενεργειακοί υαλοπίνακες

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες ( διπλοί ή τριπλοί ) είναι υαλοπίνακες, οι οποίοι στην μία επιφάνειά τους (συνήθως στο μέσα μέρος της επιφάνειας ανάμεσα στους διπλούς υαλοπίνακες) . Εφαρμόζεται ένα στρώμα (επίστρωση) από αδιαφανή μεταλλικά οξείδια ( οξείδια του αργύρου ), τα οποία δεν επιτρέπουν τη μεταφορά θερμοκρασίας ( αντανάκλαση ). Αυτό σημαίνει ότι αντίθετα από τους απλούς διπλούς υαλοπίνακες οι ενεργειακοί υαλοπίνακες απορροφούν και δεν επιτρέπουν την μεταφορά θερμοκρασίας . Πρακτικά, ένας ενεργειακός υαλοπίνακας έχει 3 φορές μεγαλύτερη απόδοση από έναν απλό διπλό υαλοπίνακα ( Ug = 1 w/m2K  έναντι 3 w/m2K  αντίστοιχα ) .

 

  Θερμοδιακοπτόμενα κουτιά ρολών .

Θερμοδιακοπτόμενα ρολά

Τα κουτιά των ρολών αλουμινίου χωρίζονται σε 2 κατηγόριες, στα απλά κουτιά και τα θερμοδιακοπτόμενα κουτιά . Τα θερμοδιακοπτόμενα κουτιά σε αντίθεση με τα απλά περιλαμβάνουν πλαστικά στο μέσα μέρος για να γίνεται θερμοδιακοπή . Αλλά και ειδικά μονωτικά υλικά (5αρι Dow), για να αποτρέπουν την μεταφορά θερμοκρασίας και ήχου . Δείτε πως γίνεται η ηχομόνωση ρολών .

 

Διαφορά τιμής θερμοδιακοπτόμενων (θερμοδιακοπή) κουφωμάτων σε σχέση με τα απλά – συμβατικά αλουμίνια .

Κέρδος απο αντικατάσταση

Η διαφορά τιμής των θερμοδιακοπτόμενων ( θερμοδιακοπή ) κουφωμάτων σε σχέση με τα απλά – συμβατικά αλουμίνια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες . Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές των θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων μπορεί να είναι οι προσφορές των εταιρειών . Η δυσκολία κάθε σειράς να κατασκευαστεί . Το είδος της θερμοδιακοπής ( πχ πολυαμίδιο, ρυτίνες, υαλοενισχυμένα, Kooltherm κλπ) . Οι τιμές που προσφέρουν οι διελάσεις για τα προφίλ, η δυσκολία του έργου κλπ . Παρακάτω θα σας δώσουμε ενδεικτικές τιμές θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων ( θερμοδιακοπή )  . για το πόσο πιο ακριβά είναι τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα σε σχέση με τα απλά – συμβατικά . Καθώς και πόσο ακριβότερα είναι τα θερμοδιακοπτόμενα ρολά ( ρολά με θερμοδιακοπή ) σε σχέση με τα απλά ρολά.

Πόσο πιο ακριβά είναι τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου σε σχέση με τα απλά ;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το πόσο πιο ακριβά είναι τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου σε σχέση με τα απλά, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες . Μια μέση προσαύξηση είναι της τάξεως του 10 – 15 %  περίπου . Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν τα απλά κουφώματα αλουμινίου κοστίζουν 4000€ ( συνολικά σε μία προσφορά ) . Εάν αυτά γίνουν θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου η προσαύξηση θα είναι της τάξεως των 400€ – 600€ περίπου . Οι εταιρείες κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου αγοράζουν τα προφίλ αλουμινίου που απαιτούνται για την κατασκευή παραθύρων και μπαλκονοπορτών με το κιλό . Από τις διελάσεις, οπότε η προσαύξηση που σας δίνουμε,  πολλές φορές διαφέρει, ανάλογα με όσα προαναφέρθηκαν .

Πόσο πιο ακριβά είναι τα θερμοδιακοπτόμενα ρολά ( κουτιά θερμοδιακοπής ) σε σχέση με τα απλά .

Τα θερμοδιακοπτόμενα κουτιά ρολών έχουν διαφορετική χρέωση σε σχέση με τα προφίλ αλουμινίου . Διότι η προσαύξηση χρεώνεται με το μέτρο . Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε απλά ρολά και θέλετε να τα μετατρέψετε σε  θερμοδιακοπτόμενα (θερμοδιακοπή) . Θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε το πλάτος του ρολού επί (Χ) 25€ – 35€ περίπου . Για παράδειγμα εάν έχετε ένα απλό – συμβατικό ρολό διαστάσεων 1,4 μέτρα πλάτους (δεν έχει σημασία το ύψος) που κοστίζει αρχικά 200€ . Εάν αυτό μετατραπεί σε θερμοδιακοπτόμενο θα κοστίζει 235 € – 249€ περίπου ( 1,4 μέτρα Χ 25€ + 200€ αρχική τιμή = 235€ ) . Οι τιμές που αναφέρουμε είναι ενδεικτικές και ποικίλουν ανάλογα με την εταιρεία .

 

Τι κερδίζουμε σε ενέργεια με την τοποθέτηση θερμοδιακοπτόμενων – ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου .

Θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου

Στην παραπάνω φωτογραφία που έγινε με θερμοκάμερα βλέπουμε ένα πραγματικό παράδειγμα για το τι κερδίζουμε με την τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου . Η λήψη έγινε με την χρήση θερμοκάμερας, την ίδια ημέρα και στο ίδιο κούφωμα . Κατά την διαδικασία αντικατάστασης κουφωμάτων, σε διαμέρισμα στο Παγκράτι ( Αθήνα ) . Αριστερά βλέπουμε ένα ξύλινο κούφωμα πριν την αντικατάσταση και δεξιά ένα θερμοδιακοπτόμενο κούφωμα αλουμινίου ( Europa 5500 hybrid ) . H λήψη έγινε τους χειμερινούς μήνες ( Ιανουάριος ) , την ίδια ημέρα και στην ίδια μπαλκονόπορτα . Θα παρατηρήσετε ότι το ξύλινο κούφωμα είχε μια θερμοκρασίας 16,6 C, ενώ το θερμοδιακοπτόμενο – ενεργειακό κούφωμα 23,1ο C . Η διαφορά που προκύπτει είναι της τάξεως των 6,5 ο C και σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί η διαφορά απόδοσης . Σε σχέση με την αεροδιαπερατότητα, υδατοστεγανότητα, αντοχή σε ανεμοπίεση αλλά και ηχομόνωση . Ας δούμε πώς μεταφράζονται αυτά σε χρήματα .

 

Τι κερδίζουμε σε χρήματα με την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα Θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα (ενεργειακά κουφώματα) .

 

Θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου

 

Για να δείτε τι κερδίζουμε σε χρήματα με την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα ( ενεργειακά κουφώματα ) . Θα δούμε ένα υποθετικό σενάριο που προσομοιάζει αρκετά σπίτια . Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα σπίτι κατασκευής 1970, με τέσσερις (4) ξύλινες μπαλκονόπορτες διαστάσεων 140cm Χ 220cm . Ένα (1) παλιό παράθυρο διαστάσεων 140cmΧ140cm . Ένα (1) παράθυρο μπάνιου 60cmΧ60cm και μια πόρτα κουζίνας διαστάσεων 90cmX 220cm ( σύνολο κουφωμάτων 7 τεμάχια ) . Εάν τα εν λόγω κουφώματα τα αντικαταστήσουμε με νέα ενεργειακά . Θα κερδίσουμε 651€/ έτος περίπου από το κόστος πετρελαίου και 707€/έτος από το κόστος του κλιματιστικού . Σε αυτά δεν υπολογίζονται η αύξηση της αξίας του ακινήτου . Η μείωση των εκπομπών ρύπων, η ασφάλεια κλπ .

 

 

Η αγορά κουφωμάτων αλουμινίου είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση . Διότι ο καταναλωτής, δεν μπορεί να δει την υπεραξία και τα οφέλη που θα προκύψουν, πριν την τοποθέτηση στην οικία του . Πηγαίνοντας να δείτε κάποια κουφώματα αλουμινίου , σε κάποια έκθεση κουφωμάτων , μπορείτε να δείτε μόνο το αισθητικό κομμάτι και να υποθέσετε τα οφέλη . Σε όλες τις περιπτώσεις , οι καταναλωτές που επιλέγουν να προχωρήσουν σε αγορά και τοποθέτηση νέων ενεργειακών κουφωμάτων . Αντιλαμβάνονται το όφελος αλλά και τις απώλειες που είχαν τόσα χρόνια , μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και συχνά μετά τους πρώτους χειμερινούς μήνες . Αυτό το άρθρο γράφτηκε για να αντιληφθούμε όλοι την υπεραξία που προκύπτει μετά την αντικατάσταση των κουφωμάτων . Υπεραξία που αντιλήφθηκε η Ευρωπαϊκή ένωση , προωθώντας ενέργειες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ( πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ’ οίκον – Passive House κλπ ) .

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Κουφώματα αλουμινίου συρόμενα ανακλινόμενα (τύπου vw)