Πώς να καθαρίσετε παράθυρα - τζάμια χωρίς μπαλκόνι – χωρίς πρόσβαση

Πώς να καθαρίσετε παράθυρα – τζάμια χωρίς μπαλκόνι – χωρίς πρόσβαση

Ένα μεγάλο πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωπες πολλές νοικοκυρές καθημερινά είναι το πώς να καθαρίσετε παράθυρα – τζάμια χωρίς μπαλκόνι – χωρίς πρόσβαση ( τυφλά παράθυρα ).

Ποια τζάμια – κουφώματα δεν καθαρίζονται

Υπάρχουν  πολλοί τύποι παραθύρων – κουφωμάτων, στα οποία δεν είναι εφικτό να καθαριστούν τα εξωτερικά τζάμια τους, από το μέσα μέρος του σπιτιού, σε περίπτωση που δεν υπάρχει μπαλκόνι – δεν υπάρχει δηλαδή πρόσβαση από έξω, με συνέπεια να μένουν πάντα τα τζάμια λερωμένα και βρώμικα. Τέτοια είδη κουφωμάτων είναι τα σταθερά παράθυρα – κουφώματα ( κουφώματα που δεν ανοίγουν ), τα επάλληλα κουφώματα ( παράθυρα που το ένα φύλλο σύρεται πάνω στο άλλο ), τα μονόφυλλα χωνευτά παράθυρα ( κουφώματα που μπαίνουν μέσα στον τοίχο ), οι ανακλινόμενοι φεγγίτες ( κουφώματα που ανακλίνεται μόνο το πάνω μέρος ) καθώς και τα υαλοπετάσματα ( γυάλινες προσόψεις κτιρίων) .

καθαρισμός παραθύρων χωρίς πρόσβαση

Στα συγκεκριμένα κουφώματα (σταθερά, επάλληλα, χωνευτά, υαλοπετάσματα κλπ.) ο καθαρισμός των τζαμιών γίνεται εύκολα από το μέσα μέρος, αλλά είναι αδύνατο να καθαριστεί το εξωτερικό τζάμι, αν δεν υπάρχει πρόσβαση – μπαλκόνι . Τι γίνεται, λοιπόν, όταν πρέπει να καθαρίσουμε τα τζάμια από τα παράθυρα τα οποία δεν έχουν πρόσβαση από το έξω μέρος ή δεν υπάρχουν μπαλκόνια, ώστε να καθαριστούν τα εξωτερικά τζάμια;

Πώς να καθαρίσετε παράθυρα – τζάμια χωρίς μπαλκόνι

Η λύση στο πρόβλημα του πώς να καθαρίσετε παράθυρα – τζάμια χωρίς μπαλκόνι – χωρίς πρόσβαση ( τυφλά παράθυρα ), είναι οι μαγνητικοί καθαριστές τζαμιών. Οι μαγνητικοί καθαριστές τζαμιών είναι συσκευές καθαρισμού τζαμιών, οι οποίες μας επιτρέπουν να καθαρίσουμε τα εξωτερικά τζάμια των παραθύρων, από το μέσα μέρος του χώρου, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει πρόσβαση ή μπαλκόνι και χωρίς τη χρήση σκαλωσιών ή γερανών. Οι συγκεκριμένοι καθαριστές λειτουργούν με μαγνήτες. Η χρήση και ο καθαρισμός των τζαμιών είναι απλός, καθώς ο καθαριστής αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα, το εσωτερικό τμήμα που καθαρίζει το εσωτερικό τζάμι και το εξωτερικό τμήμα που καθαρίζει το εξωτερικό τζάμι. Το εξωτερικό τμήμα του καθαριστή κινείται παράλληλα με το εσωτερικό και καθαρίζει το εξωτερικό τζάμι από το μέσα μέρος, ενώ διαθέτει και κορδόνι – σκοινί ασφαλείας, σε περίπτωση ακούσιας απασφάλισης προκειμένου να αποτρέψει τυχόν πτώση του εξωτερικού τμήματος του καθαριστή. Οι μαγνήτες που χρησιμοποιούνται στους μαγνητικούς καθαριστές τζαμιών, είναι ισχυροί και αυτό μας επιτρέπει και τον καθαρισμό διπλών τζαμιών ή ακόμα και τριπλών υαλοπινάκων.

καθαρισμός τζαμιών χωρίς μπαλκόνι_ fenestral.gr

Πώς μπορείτε να απομακρύνεται αυτοκόλλητα η σιλικόνες από τα τζάμια

Εναλλακτικά δείτε όλους του τρόπους καθαρισμού παραθύρων και κουφωμάτων , εξωφύλλων (παντζουριών η ρολών), αντικουνουπικών σητών καθώς και πώς μπορείτε να απομακρύνεται αυτοκόλλητα η σιλικόνες στο άρθρο μας πως να καθαρίσετε τα παράθυρα σας.

 

 

 

 

 

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Γρατζουνιές – Γρατσουνιές και χτυπήματα στα αλουμίνια
Γρατζουνιές – Γρατσουνιές και χτυπήματα στα αλουμίνια