Πόρτες κουζίνας
Πόρτες κουζίνας

Πόρτες κουζίνας – Κουζινόπορτες

Πόρτες Κουζίνας – Κουζινόπορτες .

Οι πόρτες κουζίνας – κουζινόπορτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε οικίας . Ας δούμε , λοιπόν , μερικά χρήσιμα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στην επιλογή τους .

Σχέδια πόρτας κουζίνας – κουζινόπορτας .

Τα σχέδια κάθε πόρτας κουζίνας είναι απεριόριστα , γι’ αυτό είναι αδύνατον να τις δείτε όλες σε κάποιον εκθεσιακό χώρο . Μπορούν να κατασκευαστούν με τζάμι . Με ταμπλά στο κάτω μέρος . Με χωρίσματα . Με ανοιγόμενο παράθυρο κλπ . Ακριβώς επειδή τα σχέδια είναι απεριόριστα στο κάτω μέρος του άρθρου θα βρείτε μερικές ιδέες με σχέδια . Που έχουν ήδη κατασκευαστεί ή σχέδια που έγιναν με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εσείς δεν έχετε πάρα ν’ αφήσετε τη φαντασία σας να δουλέψει και ν’ αφουγκραστείτε τις ανάγκες σας, διαβάζοντας κάποιες χρήσιμες πληροφορίες παρακάτω.

Ασφάλεια κουζινόπορτας

Οι κουζινόπορτες αλουμινίου σίγουρα δεν προσφέρουν την ασφάλεια μίας θωρακισμένης πόρτας αν και αποτελούν συνήθως ένα από τα πιο ευάλωτα σημεία του σπιτιού μας, για κλοπές, διότι βρίσκονται στο πίσω μέρος των κατοικιών ή στα πιο απομονωμένα σημεία τους. Εάν η πόρτα της κουζίνας βρίσκεται σ’ αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να τοποθετούνται πάντα τριπλές μαχαιρωτές κλειδαριές, τρεις ή τέσσερις μεντεσέδες στήριξης και, σε περίπτωση που αυτές έχουν τζάμια, δεν θα πρέπει να έχουν διάσταση μεγαλύτερη από 18 cm X 18 cm. Επίσης, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνεται σε κουζινόπορτες που ανοίγουν προς τα έξω. Σ’ αυτές θα πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα ειδικό φύλλο (φύλλο που ανοίγει προς τα έξω), ώστε τα πηχάκια που στηρίζουν τον υαλοπίνακα – τζάμι να βρίσκονται στο μέσα μέρος του σπιτιού. Σε αντίθετη περίπτωση ο οποιοσδήποτε μπορεί εύκολα και αθόρυβα να αφαιρέσει τον υαλοπίνακα η τον ταμπλά της κουζινόπορτας και να εισέλθει ανενόχλητος στην οικία. Επιπροσθέτως, τα φύλλα που ανοίγουν προς τα έξω είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να οδηγούν τα νερά έξω από το κούφωμα.

Κουζινόπορτες – Πόρτες κουζίνας με ταμπλά – με χωρίσματα

Όπως αναφέραμε παραπάνω τα σχέδια των πορτών κουζίνας – κουζινόπορτες είναι απεριόριστα. Μπορούν να γίνουν με τζάμι από πάνω έως κάτω , με ταμπλά στο κάτω μέρος και χωρίσματα , με ανοιγόμενα παράθυρα κλπ.

Πόρτες με τυφλό τμήμα στο κάτω μέρος ταμπλά ή ραμποτέ

Πόρτες κουζίνας

Εάν επιλέξουμε  πόρτα με ταμπλά στο κάτω μέρος  αυτός μπορεί να τοποθετηθεί σε τρία επίπεδα. Η πρώτη επιλογή είναι να τοποθετηθεί στο ίδιο ύψος με τον  πάγκο της κουζίνας για να υπάρχει ομοιομορφία. Η δεύτερη επιλογή είναι να τοποθετηθεί στο ύψος που μπαίνει το χερούλι , συνήθως 105 cm από το κάτω μέρος, ώστε να μη φαίνεται το χερούλι μέσα στο τζάμι. Η τρίτη επιλογή είναι να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν χαμηλότερα για να κερδίσουμε φωτεινότητα. Οι ταμπλάδες τοποθετούνται στις κουζινόπορτες είτε για λόγους αισθητικής είτε για να μη φαινόμαστε απ’ έξω. Υπάρχουν ταμπλάδες με διάφορά σχέδια  που καλύπτουν όλες τις αισθητικές απαιτήσεις. Ο ταμπλάς στο κάτω μέρος μπορεί να αντικατασταθεί με ραμποτέ που έχει μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά πολύ χαμηλότερη θερμομόνωση και δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε κουζινόπορτες με θερμοδιακοπτόμενα – ενεργειακά προφίλ.

Πόρτες με χωρίσματα (τάφ) και τζάμια

Πόρτες κουζίνας με χωρισματα

Τα σχέδια και σ’ αυτές τις κουζινόπορτες είναι απεριόριστα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι τα τζάμια που θα δημιουργηθούν να μην είναι μεγαλύτερα από 17cm x 17 cm για λόγους ασφάλειας. Τα χωρίσματα διατίθενται σε δύο είδη, πομπέ και ίσια. Τα πομπέ χωρίσματα έχουν πολύ ομορφότερο αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με φάλτσα πηχάκια υαλοπινάκων κομμένα σε 45 μοίρες δίνουν ένα θαυμάσιο αισθητικό αποτέλεσμα που ξεχωρίζει .

Πόρτες κουζίνας – κουζινόπορτες με ανοιγόμενο παράθυρο .

κουζινοπορτα με παραθυρο

Σε όλες τις πόρτες κουζίνας – κουζινόπορτες μπορεί να τοποθετηθεί ανοιγόμενο παράθυρο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σήτα και ανάκλιση. Στα παράθυρα κάλο είναι να τοποθετηθούν χωρίσματα – κολώνες αλουμίνιου έτσι ώστε να αυξήσουμε την ασφάλεια τους.

Στεγανότητα κουζινόπορτας – κατωκάσι .

πορτες που μπαζουν νερα

Σε όλες τις πόρτες κουζίνας – κουζινόπορτες θα πρέπει να τοποθετείται κατωκάσι στο κάτω μέρος ύψους 1 cm. Ο λόγος της χρήσης του κατωκασίου στο κάτω μέρος είναι ότι μόνο έτσι γίνεται να τοποθετηθούν λάστιχα – ελαστικά στην κουζινόπορτα. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή χωρίς κατωκάσι, οι κουζινόπορτες στο κάτω μέρος θα έχουν βουρτσάκια και θα μπάζουν νερά, σκόνες και έντομα.

Φτηνές πόρτες κουζίνας – κουζινόπορτες .

Ένα τρόπος για να κατασκευαστούν φτηνές πόρτες κουζίνας – κουζινόπορτες είναι η χρήση προφίλ από μονόφυλλες μπαλκονόπορτες και όχι προφίλ πορτών εισόδου. Σε περίπτωση που η κουζινόπορτα κατασκευαστεί με προφίλ μπαλκονόπορτας θα έχει περιμετρικούς μηχανισμούς και ανάκλιση. Το μειονέκτημα της συγκεκριμένης πόρτας (με προφίλ μπαλκονόπορτας και όχι πόρτας εισόδου) είναι ότι θα τοποθετηθεί ψηλό κατωκάσι, ύψους 5,5 cm, καθώς και ότι δεν θα έχει χερούλι στο έξω μέρος. Επίσης δεν μπορεί να ανοίγει προς τα έξω.

Ένας ακόμα τρόπος κατασκευής φτηνών κουζινοπορτών είναι η τοποθέτηση σε αυτές ίσιων χωρισμάτων με ίσια πηχάκια, η απουσία κατωκασίων καθώς και η χρήση φτηνών κλειδαριών.

Πομπέ τάφ – χωρίσματα .

κουζινοπορτες σχεδια

Φάλτσα πηχάκια .

Πόρτες κουζίνας σχεδια

Χρώματα πορτών κουζίνας – κουζινοπορτών .

Τα χρώματα που μπορούν να κατασκευαστούν οι κουζινόπορτες είναι απεριόριστα. Υπάρχουν όλα τα γυαλιστερά – Ral χρώματα, Mat χρώματα, Σαγρέ – Samble χρώματα καθώς και δεκάδες χρώματα απομίμησης ξύλου για κάθε γούστο.

Θερμοδιακοπτόμενες και συμβατικές κουζινόπορτες – πόρτες κουζίνας .

Όλες οι πόρτες κουζίνας μπορούν να κατασκευαστούν με θερμοδιακοπτόμενα – ενεργειακά προφίλ ή συμβατικά προφίλ, ακόμη και αυτές με τα ανοιγόμενα παράθυρα.

Σχέδια για κουζινόπορτες – πόρτες κουζίνας .

Δείτε σχέδια απο πόρτες κουζίνας και κουζινόπορτες αλουμινίου

Βαθμολογία73 Ψήφοι46
46

Ψηφίστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Ρολόγια ΔΕΗ