Φθηνά κουφώματα
Φθηνά κουφώματα

Φθηνά κουφώματα και τιμές κουφωμάτων

Φθηνά κουφώματα και τιμές κουφωμάτων .

Τα φθηνά κουφώματα και οι τιμές των κουφωμάτων αλουμινίου είναι κάτι που απασχολεί όλο και περισσότερους καταναλωτές .  Ποιοι είναι οι παράγοντες που ορίζουν τα φθηνά – οικονομικά κουφώματα ; Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τις τιμές των κουφωμάτων αλουμινίου ; Με ποιους τρόπους μπορούν να παραχθούν φθηνά – οικονομικά κουφώματα ; Ποιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να παραχθούν φθηνά – οικονομικά κουφώματα; Η αγορά κουφωμάτων αλουμινίου, μπαλκονοπορτών και παραθύρων είναι μία αγορά που, συνήθως, γίνεται μία φορά και για πάντα . Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να προσέξουμε για τα φθηνά κουφώματα , γιατί, όπως και σε άλλες αγορές προϊόντων . Έτσι και στα φθηνά κουφώματα, ισχύει το «ό,τι πληρώνεις παίρνεις» .

Οι τιμές των κουφωμάτων αλουμινίου και το πόσο είναι φθηνά – οικονομικά είναι τα κουφώματα σχετίζεται με δύο (2) βασικούς παράγοντες . Τα υλικά που χρειάζονται για να κατασκευαστούν τα κουφώματα αλουμινίου  (προφίλ, τζάμια, μηχανισμοί κλπ) και τον χρόνο που απαιτείται για την κατασκευή και τοποθέτηση των κουφωμάτων ( λειτουργικά έξοδα ) .  Ας δούμε, λοιπόν, αυτούς τους δύο παράγοντες αναλυτικά . Καθώς και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές κουφωμάτων , για να κάνουν τις τιμές των κουφωμάτων τους πιο φθηνές και κατ’ επέκταση– ελκυστικές .

Υλικά κουφωμάτων .

Φθηνά κουφώματα παραθυρα

Τα υλικά των κουφωμάτων αποτελούν το 50% – 60% περίπου της τιμής ενός κουφώματος . Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά και πώς μπορούν να γίνουν πιο φθηνά – οικονομικά .

 • Τα προφίλ αλουμινίου καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του κόστους ενός κουφώματος . Οι τιμές των προφίλ αλουμινίου δεν είναι όλες ίδιες και διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία ( π.χ. Europa , Alumil , Etem ,Exalco κλπ. ) . Διαφορετικές τιμές ανά κιλό πληρώνει ένας κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου Europa από έναν κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου Alousytem . Εδώ θα πρέπει να γίνεται σύγκριση πάντα όμοιων προϊόντων καθώς και να αναζητούμε να μάθουμε τους συντελεστές επίδοσης κάθε προφίλ . Όπως τη θερμομόνωση, την ηχομόνωση κλπ .
 • Οι μηχανισμοί των κουφωμάτων αλουμινίου , επίσης, διαφέρουν σε τιμές . Οι τιμές των μηχανισμών Roto είναι ακριβότερες, κατά μέσο όρο, από τις τιμές των μηχανισμών GU ή Siegenia .  Πριν από κάθε αγορά κουφωμάτων αλουμινίου, θα πρέπει να ενημερώνεστε για το είδος της εγγύησης που παρέχουν οι εν λόγω εταιρείες ( Roto , GU , Siegenia ) σχετικά με την αντοχή των μηχανισμών, αλλά και το είδος της εγγύησης που παρέχει ο κατασκευαστής κουφωμάτων για την καλή λειτουργία των μηχανισμών .
 • Τα λάστιχα των κουφωμάτων και το είδος που χρησιμοποιείται παίζει ρόλο στην τιμή ενός κουφώματος . Σε ένα προφίλ αλουμινίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφόρων ειδών ελαστικά ( αφρώδη , φούσκες κλπ ) . Για να προστατευτείτε από τυχόν ελαττωματικά λάστιχα , θα πρέπει πριν την αγορά των κουφωμάτων να απαιτείτε να τοποθετηθούν στα κουφώματα σας τα ελαστικά που ορίζονται – προδιαγράφονται στο βιβλίο του σχεδιαστή του συστήματος ( π.χ. Europa , Alumil κλπ ) . Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μερικά φθηνά ελαστικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή φθηνών κουφωμάτων αλουμινίου δεν μπορούν να αντικατασταθούν σε περίπτωση φθοράς τους . Με συνέπεια να καθιστούν το κούφωμα προβληματικό μετά από κάποια χρόνια .
 • Οι υαλοπίνακες – τζάμια των κουφωμάτων καθώς και το είδος τους καθορίζει τις τιμές ενός κουφώματος . Στην αγορά των υαλοπινάκων κυκλοφορούν συνήθως δύο μεγάλες εταιρείες παραγωγής τζαμιών οι εταιρεία Guardian και η εταιρεία Saint cobain . Το είδος των υαλοπινάκων ( απλοί διπλοί υαλοπίνακες , ενεργειακοί υαλοπίνακες , ενεργειακοί υαλοπίνακες μαλακής ή σκληρής επίστρωσης ) . Είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας της τιμής τους . Για να είστε σίγουροι για τα τζάμια των κουφωμάτων σας , θα πρέπει να ζητάτε εγγύηση , για την περίπτωση θόλωσης ή άλλων προβλημάτων .

Χρόνος κατασκευής κουφωμάτων και τιμές κουφωμάτων .

Φθηνά κουφώματα τοποθετηση

Ο χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή και την τοποθέτηση ενός κουφώματος αλουμινίου είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες για τις τιμές των κουφωμάτων αλουμινίου και τα φθηνά – οικονομικά κουφώματα . Ο χρόνος που θα αφιερώσει ένας κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου . ( Λειτουργικά έξοδα , ημερομίσθια , εργοδοτικές εισφορές κλπ. ) , για τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας . Επηρεάζει καθοριστικά την ποιότητα των κουφωμάτων που θα παραλάβετε καθώς και το πόσο φθηνά είναι αυτά τα κουφώματα . Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την τοποθέτηση των κουφωμάτων αλουμινίου που παραλάβατε . Απαραίτητη είναι η δέσμευση του κατασκευαστή κουφωμάτων, ώστε να τηρήσει επακριβώς τις οδηγίες κατασκευής που αναφέρονται στο τεχνικό εγχειρίδιο της σχεδιάστριας εταιρείας . ( Π.χ. Europa, Alumil κλπ ) . Επίσης, η εγγύηση καλής λειτουργίας των κουφωμάτων αλουμινίου  σας διασφαλίζει από τυχόν προβλήματα . Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορούν να κατασκευαστούν φθηνότερα κουφώματα μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για την παραγωγή τους και κατ’ επέκταση μειώνοντας την ποιότητα τους .

Πώς μπορούν να κατασκευαστούν φθηνά – οικονομικά κουφώματα .

Φθηνά κουφώματα κατασκευη

Για να κατασκευαστούν φθηνά – οικονομικά κουφώματα και να γίνουν πιο ελκυστικές οι τιμές τους, οι κατασκευαστές αλουμινίου καταφεύγουν σε δύο μεθόδους . Στη μείωση της ποιότητας των υλικών τους και στην ταχύτερη παραγωγή τους . Ας δούμε με ποιες μεθόδους το επιτυγχάνουν .

 1. Με τη χρήση κλειστών φύλλων για την κατασκευή ανοιγόμενων κουφωμάτων και όχι φύλλων με πηχάκια . Τα συγκεκριμένα φύλλα κατασκευάζονται γρηγορότερα . Αφού δεν απαιτούν πολλά κοψίματα κατά τη διαδικασία του «μονταρίσματος» . Τα κλειστά ανοιγόμενα φύλλα είναι πολύ δύσκολο να «τακαριστούν» ( τακάρισμα υαλοπινάκων ) , με συνέπεια σε πολύ μικρο χρονικό διάστημα να «κάθονται», να «βρίσκουν» στις κάσες των κουφωμάτων . Να μην κλειδώνουν και να μην εφάπτονται στα ελαστικά .
 2. Με την χρήση υποδεέστερων λάστιχων – ελαστικών ( φούσκες ) , που είναι φθηνότερα από τα αφρώδη ελαστικά . Αυτά τα λάστιχα τοποθετούνται «φορετά» στο προφίλ αλουμινίου αντί για «κουμπωτά» . Με συνέπεια να μην είναι εφικτή η αντικατάστασή τους , όταν αυτά φθαρούν και πρέπει να αντικατασταθούν .
 3. Με τη χρήση εξαρτημάτων ( μηχανισμοί , γωνιές συνδέσεως , μεντεσέδες ) που δεν προβλέπονται από τον παραγωγό του συστήματος και συνήθως είναι πολύ οικονομικότερα .
 4. Με τη χρήση ρολών ή περσίδων παντζουριών . Καθώς και σητών του εμπορίου και όχι των εταιρειών διέλασης .
 5. Με τη χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων χαμηλότερου κόστους και αμφιβόλου ποιότητας . Από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Αίγυπτο , Ισραήλ , Βουλγαρία ) .
 6. Με την χρήση εξωτερικών συνεργείων ( και όχι μόνιμων συνεργατών ) για την τοποθέτηση των κουφωμάτων που πληρώνονται ανά τεμάχιο που τοποθετούν .
 7. Με την απουσία υλικών όπως .
 • πλαστικοί αποστάτες στα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα για την αποφυγή θερμογέφυρας μεταξύ μαρμάρου και προφίλ .
 • κατωκάσι εισόδων και πορτών κουζίνας με συνέπεια να μην τοποθετείται ελαστικό στο κάτω μέρος της πόρτας .
 • αρμόκολλα στα φάλτσα των κουφωμάτων .
 • «φρένα» στις σήτες κάθετης κίνησης .
 • τακάκια υαλοπίνακων που τοποθετούνται για να μη «βρίσκουν» τα φύλλα σε βάθος χρόνου .
 • γωνιές ελαστικών .
 1. Με τη χρήση ελαφριών σειρών , για κουφώματα μεγάλων διαστάσεων , που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται .

τιμες κουφωματων

Όπως αναφέρθηκε στην εισαγωγή του κειμένου, η αγορά κουφωμάτων αλουμινίου ( μπαλκονοπορτών και παραθύρων ) . Έχει την ιδιαιτερότητα να είναι μια αγορά που κάνουμε συνήθως μία φορά . Τα κουφώματα αλουμινίου είναι ένα προϊόν, που όταν το αγοράζουμε το χρησιμοποιούμε καθημερινά και μας προστατεύει συνεχώς . Γι’ αυτό η απόφαση και η επιλογή των κουφωμάτων αλουμινίου είναι μια πολύ σοβαρή επένδυση . Κάλο είναι να είμαστε επιφυλακτικοί με τα πολύ φθηνά – οικονομικά κουφώματα.

Βαθμολογία54 Ψήφοι57
57

Ψηφίστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Ανασηκούμενα κουφώματα