Φθηνά κουφώματα
Φθηνά κουφώματα

Φθηνά κουφώματα και τιμές κουφωμάτων

Φθηνά κουφώματα και τιμές κουφωμάτων .

Τα φθηνά κουφώματα και οι τιμές των κουφωμάτων αλουμινίου είναι κάτι που απασχολεί όλο και περισσότερους καταναλωτές .  Ποιοι είναι οι παράγοντες που ορίζουν τα φθηνά – οικονομικά κουφώματα ; Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τις τιμές των κουφωμάτων αλουμινίου ; Με ποιους τρόπους μπορούν να παραχθούν φθηνά – οικονομικά κουφώματα ; Ποιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να παραχθούν φθηνά – οικονομικά κουφώματα; Η αγορά κουφωμάτων αλουμινίου, μπαλκονοπορτών και παραθύρων είναι μία αγορά που, συνήθως, γίνεται μία φορά και για πάντα . Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να προσέξουμε για τα φθηνά κουφώματα , γιατί, όπως και σε άλλες αγορές προϊόντων . Έτσι και στα φθηνά κουφώματα, ισχύει το «ό,τι πληρώνεις παίρνεις» .

Οι τιμές των κουφωμάτων αλουμινίου και το πόσο είναι φθηνά – οικονομικά είναι τα κουφώματα σχετίζεται με δύο (2) βασικούς παράγοντες . Τα υλικά που χρειάζονται για να κατασκευαστούν τα κουφώματα αλουμινίου  (προφίλ, τζάμια, μηχανισμοί κλπ) και τον χρόνο που απαιτείται για την κατασκευή και τοποθέτηση των κουφωμάτων ( λειτουργικά έξοδα ) .  Ας δούμε, λοιπόν, αυτούς τους δύο παράγοντες αναλυτικά . Καθώς και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές κουφωμάτων , για να κάνουν τις τιμές των κουφωμάτων τους πιο φθηνές και κατ’ επέκταση– ελκυστικές .

Υλικά κουφωμάτων .

Φθηνά κουφώματα παραθυρα

Τα υλικά των κουφωμάτων αποτελούν το 50% – 60% περίπου της τιμής ενός κουφώματος . Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά και πώς μπορούν να γίνουν πιο φθηνά – οικονομικά .

 • Τα προφίλ αλουμινίου καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του κόστους ενός κουφώματος . Οι τιμές των προφίλ αλουμινίου δεν είναι όλες ίδιες και διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία ( π.χ. Europa , Alumil , Etem ,Exalco κλπ. ) . Διαφορετικές τιμές ανά κιλό πληρώνει ένας κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου Europa από έναν κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου Alousytem . Εδώ θα πρέπει να γίνεται σύγκριση πάντα όμοιων προϊόντων καθώς και να αναζητούμε να μάθουμε τους συντελεστές επίδοσης κάθε προφίλ . Όπως τη θερμομόνωση, την ηχομόνωση κλπ .
 • Οι μηχανισμοί των κουφωμάτων αλουμινίου , επίσης, διαφέρουν σε τιμές . Οι τιμές των μηχανισμών Roto είναι ακριβότερες, κατά μέσο όρο, από τις τιμές των μηχανισμών GU ή Siegenia .  Πριν από κάθε αγορά κουφωμάτων αλουμινίου, θα πρέπει να ενημερώνεστε για το είδος της εγγύησης που παρέχουν οι εν λόγω εταιρείες ( Roto , GU , Siegenia ) σχετικά με την αντοχή των μηχανισμών, αλλά και το είδος της εγγύησης που παρέχει ο κατασκευαστής κουφωμάτων για την καλή λειτουργία των μηχανισμών .
 • Τα λάστιχα των κουφωμάτων και το είδος που χρησιμοποιείται παίζει ρόλο στην τιμή ενός κουφώματος . Σε ένα προφίλ αλουμινίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφόρων ειδών ελαστικά ( αφρώδη , φούσκες κλπ ) . Για να προστατευτείτε από τυχόν ελαττωματικά λάστιχα , θα πρέπει πριν την αγορά των κουφωμάτων να απαιτείτε να τοποθετηθούν στα κουφώματα σας τα ελαστικά που ορίζονται – προδιαγράφονται στο βιβλίο του σχεδιαστή του συστήματος ( π.χ. Europa , Alumil κλπ ) . Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μερικά φθηνά ελαστικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή φθηνών κουφωμάτων αλουμινίου δεν μπορούν να αντικατασταθούν σε περίπτωση φθοράς τους . Με συνέπεια να καθιστούν το κούφωμα προβληματικό μετά από κάποια χρόνια .
 • Οι υαλοπίνακες – τζάμια των κουφωμάτων καθώς και το είδος τους καθορίζει τις τιμές ενός κουφώματος . Στην αγορά των υαλοπινάκων κυκλοφορούν συνήθως δύο μεγάλες εταιρείες παραγωγής τζαμιών οι εταιρεία Guardian και η εταιρεία Saint cobain . Το είδος των υαλοπινάκων ( απλοί διπλοί υαλοπίνακες , ενεργειακοί υαλοπίνακες , ενεργειακοί υαλοπίνακες μαλακής ή σκληρής επίστρωσης ) . Είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας της τιμής τους . Για να είστε σίγουροι για τα τζάμια των κουφωμάτων σας , θα πρέπει να ζητάτε εγγύηση , για την περίπτωση θόλωσης ή άλλων προβλημάτων .

Χρόνος κατασκευής κουφωμάτων και τιμές κουφωμάτων .

Φθηνά κουφώματα τοποθετηση

Ο χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή και την τοποθέτηση ενός κουφώματος αλουμινίου είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες για τις τιμές των κουφωμάτων αλουμινίου και τα φθηνά – οικονομικά κουφώματα . Ο χρόνος που θα αφιερώσει ένας κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου . ( Λειτουργικά έξοδα , ημερομίσθια , εργοδοτικές εισφορές κλπ. ) , για τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας . Επηρεάζει καθοριστικά την ποιότητα των κουφωμάτων που θα παραλάβετε καθώς και το πόσο φθηνά είναι αυτά τα κουφώματα . Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την τοποθέτηση των κουφωμάτων αλουμινίου που παραλάβατε . Απαραίτητη είναι η δέσμευση του κατασκευαστή κουφωμάτων, ώστε να τηρήσει επακριβώς τις οδηγίες κατασκευής που αναφέρονται στο τεχνικό εγχειρίδιο της σχεδιάστριας εταιρείας . ( Π.χ. Europa, Alumil κλπ ) . Επίσης, η εγγύηση καλής λειτουργίας των κουφωμάτων αλουμινίου  σας διασφαλίζει από τυχόν προβλήματα . Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορούν να κατασκευαστούν φθηνότερα κουφώματα μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για την παραγωγή τους και κατ’ επέκταση μειώνοντας την ποιότητα τους .

Πώς μπορούν να κατασκευαστούν φθηνά – οικονομικά κουφώματα .

Φθηνά κουφώματα κατασκευη

Για να κατασκευαστούν φθηνά – οικονομικά κουφώματα και να γίνουν πιο ελκυστικές οι τιμές τους, οι κατασκευαστές αλουμινίου καταφεύγουν σε δύο μεθόδους . Στη μείωση της ποιότητας των υλικών τους και στην ταχύτερη παραγωγή τους . Ας δούμε με ποιες μεθόδους το επιτυγχάνουν .

 1. Με τη χρήση κλειστών φύλλων για την κατασκευή ανοιγόμενων κουφωμάτων και όχι φύλλων με πηχάκια . Τα συγκεκριμένα φύλλα κατασκευάζονται γρηγορότερα . Αφού δεν απαιτούν πολλά κοψίματα κατά τη διαδικασία του «μονταρίσματος» . Τα κλειστά ανοιγόμενα φύλλα είναι πολύ δύσκολο να «τακαριστούν» ( τακάρισμα υαλοπινάκων ) , με συνέπεια σε πολύ μικρο χρονικό διάστημα να «κάθονται», να «βρίσκουν» στις κάσες των κουφωμάτων . Να μην κλειδώνουν και να μην εφάπτονται στα ελαστικά .
 2. Με την χρήση υποδεέστερων λάστιχων – ελαστικών ( φούσκες ) , που είναι φθηνότερα από τα αφρώδη ελαστικά . Αυτά τα λάστιχα τοποθετούνται «φορετά» στο προφίλ αλουμινίου αντί για «κουμπωτά» . Με συνέπεια να μην είναι εφικτή η αντικατάστασή τους , όταν αυτά φθαρούν και πρέπει να αντικατασταθούν .
 3. Με τη χρήση εξαρτημάτων ( μηχανισμοί , γωνιές συνδέσεως , μεντεσέδες ) που δεν προβλέπονται από τον παραγωγό του συστήματος και συνήθως είναι πολύ οικονομικότερα .
 4. Με τη χρήση ρολών ή περσίδων παντζουριών . Καθώς και σητών του εμπορίου και όχι των εταιρειών διέλασης .
 5. Με τη χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων χαμηλότερου κόστους και αμφιβόλου ποιότητας . Από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Αίγυπτο , Ισραήλ , Βουλγαρία ) .
 6. Με την χρήση εξωτερικών συνεργείων ( και όχι μόνιμων συνεργατών ) για την τοποθέτηση των κουφωμάτων που πληρώνονται ανά τεμάχιο που τοποθετούν .
 7. Με την απουσία υλικών όπως .
 • πλαστικοί αποστάτες στα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα για την αποφυγή θερμογέφυρας μεταξύ μαρμάρου και προφίλ .
 • κατωκάσι εισόδων και πορτών κουζίνας με συνέπεια να μην τοποθετείται ελαστικό στο κάτω μέρος της πόρτας .
 • αρμόκολλα στα φάλτσα των κουφωμάτων .
 • «φρένα» στις σήτες κάθετης κίνησης .
 • τακάκια υαλοπίνακων που τοποθετούνται για να μη «βρίσκουν» τα φύλλα σε βάθος χρόνου .
 • γωνιές ελαστικών .
 1. Με τη χρήση ελαφριών σειρών , για κουφώματα μεγάλων διαστάσεων , που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται .

τιμες κουφωματων

Όπως αναφέρθηκε στην εισαγωγή του κειμένου, η αγορά κουφωμάτων αλουμινίου ( μπαλκονοπορτών και παραθύρων ) . Έχει την ιδιαιτερότητα να είναι μια αγορά που κάνουμε συνήθως μία φορά . Τα κουφώματα αλουμινίου είναι ένα προϊόν, που όταν το αγοράζουμε το χρησιμοποιούμε καθημερινά και μας προστατεύει συνεχώς . Γι’ αυτό η απόφαση και η επιλογή των κουφωμάτων αλουμινίου είναι μια πολύ σοβαρή επένδυση . Κάλο είναι να είμαστε επιφυλακτικοί με τα πολύ φθηνά – οικονομικά κουφώματα.

Βαθμολογία63 Ψήφοι55
55

Ψηφίστε το άρθρο

 1. Ναι έχετε απόλυτο δίκιο τα κουφώματα που αγοράζουμε είναι για μια ζωη και πρέπει να κανωμε έλεγχο πολύ είναι πάρα πολύ λόγοι που τα κουφώματα μας πρέπει να ελέγχουν πολύ καλά πριν τα αγοράζουμε!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα κουφώματα από PVC (πλαστικά κουφώματα)
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα κουφώματα από PVC (πλαστικά κουφώματα) – Τι είναι το PVC