Χρόνος παράδοσης κουφωμάτων

Χρόνος παράδοσης κουφωμάτων

Ο χρόνος παράδοσης κουφωμάτων είναι κάτι που απασχολεί πολλούς καταναλωτές, αφού πολλές φορές έχουν έρθει αντιμέτωποι με καθυστερήσεις. Στο παρόν κείμενο θα δούμε ποιος είναι ο χρόνος παράδοσης κουφωμάτων (λευκά, έγχρωμα), τι επηρεάζει τον χρόνο αυτό, αλλά και πού οφείλονται τυχόν καθυστερήσεις στην παράδοση και τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που βρεθείτε αντιμέτωποι με καθυστερήσεις στην παράδοση των νέων σας κουφωμάτων (αλουμινίου ή Pvc ).

Πὀτε είναι η κατάλληλη εποχή να αντικαταστήσω τα κουφώματα μου (πόρτες – παράθυρα);

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι τα κουφώματα αλουμινίου είναι κατά κάποιο τρόπο εποχικό επάγγελμα. Οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να αγοράσουν κουφώματα τους μήνες από Μάιο έως Οκτώβριο, που οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες. Αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως σοφή επιλογή, καθώς τους υπόλοιπους μήνες, Νοέμβριο – Απρίλιο, μπορούν να επιτύχουν και καλύτερες τιμές κουφωμάτων αλλά και ταχύτερη παράδοση των κουφωμάτων . Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι οι κατασκευαστές – τοποθετητές κουφωμάτων, έχουν και μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο έργο σας, άρα να αυξήσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, λόγω της μειωμένης δραστηριότητας.  Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στις περιπτώσεις αντικατάστασης παλαιών κουφωμάτων και κατά την διαδικασία τοποθέτησης νέων, το σπίτι παραμένει ανοικτό το πολύ για 3 ώρες (όποιο κούφωμα αποξηλώνεται αντικαθίσταται αμέσως με καινούργιο), οπότε η κατάλληλη εποχή για να αντικαταστήσετε – αλλάξετε τα κουφώματα σας (πόρτες και παράθυρα) είναι τους μήνες Νοέμβριο – Απρίλιο για όλους τους παραπάνω λογούς.

Χρόνος παράδοσης κουφωμάτων

Αιτίες για την καθυστέρηση στην παράδοση των κουφωμάτων.

Τέσσερις είναι οι βασικότερες αιτίες για την καθυστέρηση στην παράδοση των κουφωμάτων: οι ελαττωματικές πρώτες ύλες (προφίλ, εξαρτήματα, τζάμια ), η καθυστέρηση παράδοσης των πρώτων υλών, τα λάθη και η εποχή – κακός προγραμματισμός των κατασκευαστών κουφωμάτων.

Ελαττωματικές πρώτες ύλες (προφίλ, εξαρτήματα, τζάμια)

Οι κατασκευαστές κουφωμάτων (αλουμινίου ή Pvc) προμηθεύονται τα υλικά για την κατασκευή των κουφωμάτων σας  από πολλές εταιρείες. Διαφορετική εταιρεία είναι αυτή που κατασκευάζει τα προφίλ αλουμινίου (πχ Europa, Alumil κλπ.), διαφορετική αυτή που προμηθεύει τα εξαρτήματα (μηχανισμούς ή λάστιχα ) και διαφορετική αυτή που προμηθεύει τα τζάμια – υαλοπίνακες των κουφωμάτων σας. Εάν κάποιες από αυτές τις πρώτες ύλες είναι ελαττωματικές, πράγμα πολύ συχνό, ο κατασκευαστής κουφωμάτων οφείλει να τις αντικαταστήσει και να ξανά-παραγγείλει, πράγμα που καθυστερεί τον χρόνο παράδοσης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των χτυπημένων (χαράγματα, γρατζουνιές κλπ.) προφίλ αλουμινίων (6μέτρες βέργες) και η πολιτική που ακολουθούν οι εταιρείες για να τις αντικαταστήσουν (πχ Europa , Alumil). Όταν ο κατασκευαστής κουφωμάτων παραλαμβάνει τις βέργες – προφίλ αλουμινίου, για την κατασκευή των παραθύρων και μπαλκονοπορτών σας, είναι αδύνατον να ελέγξει αυτές για χτυπήματα ή ελαττώματα, και αυτό γιατί μια παραγγελία για 6 κουφώματα αλουμινίου, μπορεί να αποτελείται από 150 εξάμετρες βέργες! Το πρόβλημα στις βέργες – προφίλ αλουμινίου (χαράγματα, γρατζουνιές κλπ.) εντοπίζεται από τον κατασκευαστή κουφωμάτων, όταν κατασκευάζει – μοντάρει τα κουφώματα. Αφού ο κατασκευαστής εντοπίσει το πρόβλημα, θα πρέπει να καλέσει την κατασκευάστρια εταιρεία (πχ Europa), για να στείλει πωλητή, ώστε να διαπιστώσει και αυτός το πρόβλημα… και μετά να επανα-παραγγελθεί η ελαττωματική βέργα! Αυτή η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει τον Χρόνος παράδοσης κουφωμάτων έως και 1 μήνα!

Καθυστέρηση παράδοσης πρώτων υλών

Οι περισσότεροι κατασκευαστές κουφωμάτων δεσμεύονται εγγράφως απέναντι στους καταναλωτές για τον χρόνο παράδοσης των παραθύρων και μπαλκονοπορτών. Οι εταιρείες που προμηθεύουν τις πρώτες ύλες για την κατασκευή των κουφωμάτων ( προφίλ αλουμινίου, εξαρτήματα, υαλοπίνακες κλπ.), δε δεσμεύονται για τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων τους. Αν κάποια εταιρεία καθυστερήσει να παραδώσει κάποιο υλικό, αυτόματα θα καθυστερήσει και ο χρόνος παράδοσης των κουφωμάτων.

Καθυστέρηση παράδοσης με υπαιτιότητα των κατασκευαστών των κουφωμάτων

Τα λάθη και ο κακός προγραμματισμός είναι οι κυριότερες αιτίες για την καθυστέρηση παράδοσης των κουφωμάτων με υπαιτιότητα των κατασκευαστών. Όπως προαναφέραμε, οι κατασκευές κουφωμάτων είναι ένα εποχικό επάγγελμα. Εάν ο κατασκευαστής κουφωμάτων αναλάβει περισσότερα έργα από αυτά που μπορεί να αντεπεξέλθει ή εάν κάνει κάποιο λάθος στην παραγγελία των πρώτων υλών, αυτόματα θα καθυστερήσει και ο χρόνος παράδοσης.

Χρόνοι παράδοσης κουφωμάτων

Οι συνήθεις χρόνοι παράδοσης κουφωμάτων που, όπως προαναφέραμε, μπορεί να τροποποιηθούν ανάλογα με την εποχή, είναι οι εξής:

 

Τι να κάνετε σε περίπτωση που καθυστερήσει ο χρόνος παράδοσης των κουφωμάτων.

Πὀτε είναι η κατάλληλη εποχή να αντικαταστήσω τα κουφώματα μου (πόρτες - παράθυρα);

Όπως προαναφέρθηκε, ο κατασκευαστής κουφωμάτων θα πρέπει να δεσμεύεται εγγράφως για τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων του. Αυτό μπορεί να γίνει, είτε πάνω στην συμφωνηθείσα προσφορά, είτε με την μορφή ιδιωτικού συμφωνητικού. Σε περίπτωση καθυστέρησης της παράδοσης, θα πρέπει να σας αναφέρει την αιτία της καθυστέρησης. Εάν η καθυστέρηση δεν οφείλεται στον κατασκευαστή κουφωμάτων, αλλά σε κάποια εταιρεία που προμηθεύει υλικά (προφίλ, τζάμια, εξαρτήματα κλπ.), μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την εν λόγω εταιρεία, για να επισπεύσετε την διαδικασία.

 

 

 

Βαθμολογία10 Ψήφοι73
0

Ψηφίστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Εγγυήσεις κουφωμάτων – πιστοποιήσεις