Χρώματα κουφωμάτων αλουμινίου
Χρώματα κουφωμάτων αλουμινίου

Χρώματα κουφωμάτων αλουμινίου

Τα χρώματα κουφωμάτων αλουμινίου των παραθύρων και τον μπαλκονοπορτών μας έχουν μεγάλη σημασία . Διότι, εκτός του αισθητικού αποτελέσματος . Επηρεάζουν και τη αντοχή τους στο χρόνο .

Τα χρώματα των κουφωμάτων χωρίζονται σε 5 κατηγορίες . Τα RAL γυαλιστερά μονόχρωμα χρώματα . Τα ΜΑΤ μονόχρωμα χρώματα . Τα Μεταλλικά και τα Σαγρέ ( Samble ) χρώματα . Αρκετά απ’ τα οποία είναι υπερ-ανθεκτικά ( super durable βαφές ) . Τις απομιμήσεις ξύλου και τις ανοδιώσεις . Εδώ θα πρέπει να σας επιστήσουμε την προσοχή στο εξής . Καλό είναι τα κουφώματα . Τα ρολά και οι σήτες των κουφωμάτων να βάφονται την ίδια μέρα . Κατά προτίμηση στα βαφεία των διελάσεων ( πχ Europa, Exalco ) .  Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται μικρές χρωματικές αποκλίσεις . Αλλά και χτυπήματα ή έντονα γδαρσίματα .

Δίχρωμα κουφώματα – κουφώματα με δύο χρώματα .

διχρωμα κουφωματα

Κουφώματα με δύο χρώματα μπορούν να κατασκευαστούν μόνο με θερμοδιακοπτόμενα προφίλ αλουμινίου . Αυτή η περίπτωση είναι αρκετά δαπανηρή . Αλλά μας δίνει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα .

Απομίμηση ξύλου .

Χρώματα κουφωμάτων αλουμινίου

Η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κουφώματα αλουμινίου που προσομοιάζουν τους χρωματισμούς του ξύλου . Αυτό γίνεται με τη μεταφορά εν θερμώ και σε κενό αέρος μιας μεμβράνης που έχει τα «νερά» του ξύλου . Πάνω σε ήδη βαμμένα προφίλ αλουμίνιου . Είναι μία από τις ακριβότερες βαφές κουφωμάτων αλουμινίου με εξαιρετικά αποτελέσματα . Διατίθενται σε γυαλιστερές αποχρώσεις . Ματ . Αλλά και Σαγρέ – Samble .

Sea side class βαφές και κουφώματα αλουμινίου κοντά στην Θάλασσα (παραθαλάσσια) .

Τι σημαίνει η σήμανση seaside class βαφές ;

Πρόκειται για ειδική προεργασία πριν τη βαφή του αλουμινίου, με τη διαδικασία της ηλεκτροστατικής βαφής βελτιώνοντας την ανθεκτικότητα και την αντοχή των χρωμάτων σε παραθαλάσσια μέρη και περιοχές με ιδιαίτερα μολυσμένο περιβάλλον.  Η Εuropa προσφέρει την προστασία seaside class έναντι διαβρωτικών παραγόντων χωρίς χρέωση στις παραγγελίες στα βαφεία της.

διαβρωση αλουμινιου

Η sea side class βαφές ( sea side class 2 )  είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προστατευτούν τα κουφώματα αλουμίνιου που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα . Ή σε έντονα μολυσμένο περιβάλλον, από τη Νηματοειδή διάβρωση . Η συγκεκριμένη προεργασία περιλαμβάνει διπλή . Αλκαλική και όξινη προσβολή του μετάλλου πριν την ηλεκτροστατική βαφή των προφίλ . Με συνέπεια να γίνονται ανθεκτικές οι βαφές σε παραθαλάσσιες περιοχές .

ανοδιωμενα κουφωματα fenestral

Ένας άλλος τρόπος και ίσως αποτελεσματικότερος για προστασία σε παραθαλάσσιες περιοχές είναι η ανοδίωση των κουφωμάτων . Η ανοδίωση ή ανοδική οξείδωση είναι επεξεργασία και όχι βαφή . Τα προφίλ αλουμινίου που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των παραθύρων του σπιτιού μας με την επεξεργασία αυτή γηράσκονται . Σκουριάζουν τεχνητά . Δημιουργώντας ένα στρώμα οξειδίου γύρω από την επιφάνεια του προφίλ τους . Που κατ΄ ουσίαν τα προστατεύει . Ανοδιωμένα είναι όλα τα παλιά – ασημί συρόμενα αλουμίνια που βλέπετε στις παλιές οικοδομές . Αυτή η επεξεργασία ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη λόγω της ανθεκτικότητάς της στο χρόνο . Αλλά δυστυχώς έχει πολύ περιορισμένες χρωματικές επιλογές . Είναι ιδιαίτερα ευπαθής σε χαράγματα και χτυπήματα και δύσκολα μπορούν να κατασκευαστούν ρολά και σίτες σε αυτά τα χρώματα .

Για όλων των ειδών τα κουφώματα και τις βαφές . Απαραίτητη είναι η χρήση Brugal στις ενώσεις των κουφωμάτων . Ιδιαίτερα σε παραθαλάσσιες περιοχές . Το Brugal είναι μονωτικό υλικό που τοποθετείται στις ενώσεις των κουφωμάτων . Στα σημεία που αφαιρείται η βαφή λόγω της κοπής του αλουμινίου και που είναι ιδιαίτερα ευπαθής για το φαινόμενο της νηματοειδούς διάβρωσης .

Ποιες βαφές κουφωμάτων αλουμινίου αντέχουν σε υπερβολική ηλιοφάνεια ( υπέρ-ανθεκτικές βαφές  – Super ανθεκτικά χρώματα Super durable ) .

υπερναθεκτικές βαφές

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με 60 % περισσότερη ηλιοφάνεια , σε σχέση με τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης . ( Το ποσοστό αυξάνεται σε σχέση με τις Βόρειο Ευρωπαϊκές χώρες ) . Η αυξημένη ηλιοφάνεια – ηλιακή ακτινοβολία , καταστρέφει τις ηλεκτροστατικές βαφές αλουμινίου . Ή σε περιπτώσεις βαφών απομιμήσεων ξύλου . τις αποχρωματίζει . ( Αποχρωματισμός βαφών απομιμήσεων ξύλου σε κουφώματα αλουμινίου ) . Αυτός είναι και ο λόγος που τα κουφώματα PVC ( πλαστικά κουφώματα ) , δεν χρησιμοποιούνται . Ή αποφεύγονται σε χώρες με αυξημένη ηλιοφάνεια ( περιπτώσεις κιντρινισμάτων ) . Ποιες είναι οι βαφές κουφωμάτων αλουμινίου που αντέχουν σε υπερβολική ηλιοφάνεια ; Η απάντηση βρίσκεται στις υπερ-ανθεκτικές ( Super ανθεκτικές βαφές κουφωμάτων αλουμινίου ( Super Durable Βαφές ) .  Τα υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας που χρησιμοποιούνται στις βαφές κουφωμάτων αλουμινίου έχουν 3 φορές περισσότερη αντοχή από ότι οι απλές βαφές αλουμινίου . Λόγω της σύστασης τους προσφέρουν υψηλή αντοχή στην ηλιακά ακτινοβολία .  Εξαιρετική αντοχή σε χαράγματα και χτυπήματα . Υψηλή αντοχή έναντι της φυσικής γήρανσης και καθιστούνται σχεδόν υποχρεωτικές για κατασκευές παραθύρων αλουμινίων και μπαλκονοπορτών . Τα οποία εκτίθενται σε υψηλή ηλικιακή ακτινοβολία .

Πως πιστοποιούνται οι υπερναθεκτικές βαφές ;

Οι υπερανθεκτικές βαφές είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με το πρότυπο Qualicoat class 2. Η πιστοποίηση δίνεται μέσω του ελέγχου Florida test , το οποίο περιλαμβάνει μια δοκιμασία φυσικής έκθεσης στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, και ελέγχουμε την αντοχή της βαφής στην ηλιακή ακτινοβολία. Έτσι μετράμε την αντοχή της βαφής στην ηλιακή ακτινοβολία ως προς την διατήρηση της απόχρωσής της και της γυαλάδας της.

Η δοκιμή των χρωμάτων διαρκεί για 12 μήνες για class 1 και 36 μήνες για class 2 και μέσω αυτού του ελέγχου αποδεικνύεται ‘ότι οι υπερανθεκτικές βαφές έχουν 3 φορές περισσότερη αντοχή σε σχέση με τα χρώματα απλής ανθεκτικότητας.

Εγγύηση βαφών

Εγγύηση υπάρχει ; Τα χρώματα ral super durable είναι πιστοποιημένα με βάση το πρότυπο του Qualicoat class 2 και συνεπώς έτσι προσδιορίζονται η ποιότητα , οι προδιαγραφές και η αντοχή του χρώματος για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα).

Το βαφείο της Εuropa είναι πιστοποιημένο με βάση το παραπάνω πρότυπο και συνεπώς δεσμεύεται για τις αντίστοιχες εγγυήσεις.

Δείτε όλες τις αποχρώσεις (Ral – απομίμηση ξύλου – Ματ – υπερανθεκτικές βαφές) στα χρώματα κουφωμάτων

Κανονισμός πολυκατοικιών και χρώματα – βαφές κουφωμάτων .

Οι περισσότερες κατασκευές κουφωμάτων αλουμινίου αφορούν πλέον αντικαταστάσεις παλαιών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου . Σε περίπτωση που αντικαταστήσετε τα παλαιά σας κουφώματα στις παλαιές πολυκατοικίες . Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η νομοθεσία επιβάλλει τα νέα κουφώματα να έχουν παρόμοιο χρώμα με το παλαιό . Εάν επιλέξετε να βάλετε άλλο χρώμα ( συνήθως λευκά κουφώματα που είναι φθηνότερα ) , θα πρέπει να ρωτήσετε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας μήπως έχει αλλάξει το καταστατικό της πολυκατοικίας . Ή έχει συμφωνηθεί κάτι άλλο μεταξύ των ενοίκων . Για να βάλετε διαφορετικό χρώμα από αυτό της πολυκατοικίας , θα πρέπει να επιτρέπεται από τον κανονισμό της .

Χτυπήματα – ατέλειες στις βαφές πάνω στα κουφώματα αλουμινίου .

Όπως προαναφέρθηκε, καλό είναι τα κουφώματα . Τα ρολά και οι σήτες των κουφωμάτων να βάφονται την ίδια μέρα και κατά προτίμηση στα βαφεία των διελάσεων ( π.χ. Europa, Exalco ) .  Αυτό γίνεται για λόγους πιστοποιήσεων . Αποφυγής αποκλίσεων χρωμάτων και αποφυγή χτυπημάτων και γδαρσιμάτων . Σε όλες τις βαφές αν πλησιάσουμε και κοιτάξουμε από πολύ κοντά θα δούμε ατέλειες . Όπως συμβαίνει και με τις βαφές των νέων αυτοκινήτων . Ποιο , λοιπόν , χτύπημα – γδάρσιμο ή ατέλεια πάνω σε μια βαφή είναι αποδεκτά ; Μη αποδεκτή βαφή και αποδοχή ατέλειας, βάσει νομοθεσίας . Είναι αυτή που είναι εμφανής από απόσταση τριών ( 3 ) μέτρων από την επιφάνεια του συγκεκριμένου παραθύρου . Το ίδιο ισχύει και για τους υαλοπίνακες ( στίγματα ) . Τα ρολά . Τις σίτες και τα παντζούρια των κουφωμάτων καθώς και για οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο .

Ταιριάξτε το χρώμα των τοίχων σας με τα κουφώματα του σπιτιού σας .

fenestral χρωματα

Πολλοί καταναλώτες προβληματίζονται για το χρώμα που θα επιλέξουν για την τοιχοποιία ( τοίχους ) , ώστε να ταιριάζει με τα καινούργια κουφώματα του σπιτιού . Μία έξυπνη εφαρμογή για να ταιριάξετε το χρώμα των τοίχων σας με το χρώμα των κουφωμάτων του σπιτιού σας βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο :

Δείτε χρώματα κουφωμάτων αλουμινίου σε RAL χρώματα , Ματ χρώματα , Μεταλλικά και Σαγρέ – Samble Χρώματα καθώς και απομιμήσεις ξύλου  .

Βαθμολογία28 Ψήφοι51
51

Ψηφίστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Γρατζουνιές – Γρατσουνιές και χτυπήματα στα αλουμίνια