Κλείσιμο μπαλκονιού - βεράντας
Κλείσιμο μπαλκονιού - βεράντας

Κλείσιμο μπαλκονιού – βεράντας

Κλείσιμο μπαλκονιού – βεράντας, πέργκολες και ταράτσες .

Κλείσιμο μπαλκονιού - βεράντας

Το κλείσιμο μπαλκονιού – βεράντας του σπιτιού . Η κατασκευή πέργκολας σε ταράτσες ή βεράντες . Καθώς και το κλείσιμο ημιυπαίθριων χώρων απασχολούν πολλούς καταναλωτές . Πώς μπορούμε να  κλείσουμε το μπαλκόνι ή τη βεράντα του σπιτιού μας ; Πώς μπορεί να γίνει το κλείσιμο του ημιυπαίθριου χώρου μας με κουφώματα αλουμινίου ; Πώς κατασκευάζουμε πέργκολες αλουμινίου σε βεράντες ή ταράτσες ; Τι προβλέπει η νομοθεσία και πότε μπορεί να γίνει ; Αυτά και άλλα πολλά θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε παρακάτω .

Κλείσιμο μπαλκονιού ή βεράντας με κουφώματα αλουμινίου .

Κλείσιμο μπαλκονιού - βεράντας

Η ανάγκη για όλο και περισσότερους χώρους αναγκάζει πολλούς ιδιοκτήτες και ενοικιαστές σπιτιών να προβαίνουν στο κλείσιμο του μπαλκονιού . Ή της βεράντας του σπιτιού τους . Καταρχάς κατά την διαδικασία αυτή θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα θέματα . Αυτού του είδος τα κουφώματα, επειδή ακριβώς τοποθετούνται σε μπαλκόνια ή βεράντες . Είναι πολύ εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες . Γι’ αυτό θα πρέπει να τοποθετούνται κουφώματα υψηλών προδιαγραφών . Κατά προτίμηση ανοιγόμενα – θερμοδιακοπτόμενα , τα οποία μπορούν να ανταπεξέλθουν σε απευθείας έκθεση . Χωρίς την παρουσία εξωφύλλων, μιας και σπάνια τοποθετούνται ρολά ή παντζούρια σ’ αυτές τις περιπτώσεις . Επίσης, απαραίτητη είναι η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων λόγω της απευθείας έκθεσης στον ήλιο . Αλλά και της απουσίας ρολών ή παντζουριών  (εξωφύλλων ) . Αυτού του είδος οι κατασκευές σε μπαλκόνια και βεράντες θα πρέπει στο κάτω μέρος να έχουν μία σταθερή επιφάνεια κουφώματος . Χωρίς υαλοπίνακα αλλά με ταμπλά αλουμινίου , ύψους τουλάχιστον 95 εκατοστών . Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πτώσης . Επιπροσθέτως, τα ανοιγόμενα ή συρόμενα κουφώματα στο κλείσιμο των μπαλκονιών ή βεραντών θα πρέπει να περιλαμβάνουν χερούλια με κλειδιά . Ώστε να ελέγχεται η χρήση τους από παιδιά και ν’ αποφεύγονται ατυχήματα . Στις περισσότερες περιπτώσεις οι κατασκευές αυτές είναι εύκολες . Εκτός αν απουσιάζει οροφή – ταβάνι στο πάνω μέρος . Πράγμα που τις καθιστά ιδιαίτερα δαπανηρές . Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να λαμβάνεται στο καθάρισμα των συγκεκριμένων κουφωμάτων – παραθύρων . Διότι, όταν τοποθετούνται σταθερά κουφώματα, γίνεται το καθάρισμά τους δύσκολό . Ή επικίνδυνό ή και παντελώς αδύνατο . Στις περισσότερες περιπτώσεις η νομοθεσία απαγορεύει κάτι τέτοιο . Αλλά η συμβουλή κάποιου πολιτικού μηχανικού είναι επιβεβλημένη . Στο τέλος του άρθρου δίδονται οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας . Για περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε τον Νόμο Νο 4067 σχετικά με τον νέο οικοδομικό κανονισμό .

Κλείσιμο ημιυπαίθριου με κουφώματα αλουμινίου .

Κλείσιμο μπαλκονιού - βεράντας

Το κλείσιμο του ημιυπαίθριου χώρου με κουφώματα αλουμινίου είναι μια συχνή διαδικασία που γίνεται στις περισσότερες οικοδομές και πολυκατοικίες . Καταρχάς κατά την διαδικασία αυτή θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα θέματα . Αυτού του είδος τα κουφώματα , επειδή ακριβώς τοποθετούνται σε ημιυπαίθριους χώρους . Είναι πολύ εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες . Γι’ αυτό θα πρέπει να τοποθετούνται κουφώματα υψηλών προδιαγραφών . Κατά προτίμηση ανοιγόμενα – θερμοδιακοπτόμενα . Τα οποία μπορούν να αντεπεξέλθουν σε απευθείας έκθεση . Χωρίς την παρουσία εξωφύλλων μιας και σπάνια τοποθετούνται ρολά ή παντζούρια σε αυτές τις περιπτώσεις . Είναι σύνηθες λάθος η τοποθέτηση συρόμενων επάλληλων κουφωμάτων . Τα οποία δεν προσφέρουν ιδανικές αποδόσεις σε θερμομόνωση και υδατοστεγανότητα . Ενώ δύσκολος είναι και ο καθαρισμός τους . Επίσης, απαραίτητη είναι η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων , λόγω της απευθείας έκθεσης στον ήλιο . Αλλά και λόγω της απουσίας ρολών ή παντζουριών ( εξωφύλλων ) . Επιπροσθέτως, τα ανοιγόμενα ή συρόμενα κουφώματα που τοποθετούνται για το κλείσιμο των ημιυπαίθριων θα πρέπει να περιλαμβάνουν χερούλια με κλειδιά . Ώστε να ελέγχεται η χρήση τους από παιδιά και ν’ αποφεύγονται ατυχήματα . Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να λαμβάνεται στο καθάρισμα των συγκεκριμένων κουφωμάτων – παραθύρων . Διότι, όταν τοποθετούνται σταθερά κουφώματα, γίνεται το καθάρισμά τους δύσκολό ή επικίνδυνο ή και παντελώς αδύνατο . Η νομοθεσία , μετά από κάποιες διαδικασίες , επιτρέπει το κλείσιμο των ημιυπαίθριων χώρων με την τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου .

Πέργκολες αλουμινίου σε ταράτσες , βεράντες και μπαλκόνια πολυκατοικιών .

Κλείσιμο μπαλκονιού - βεράντας - πέργκολες

Οι πέργκολες αλουμινίου αποτελούν ιδανική λύση για ταράτσες . Βεράντες και μπαλκόνια πολυκατοικιών . Η χρήση ηλεκτροστατικά βαμμένων προφίλ αλουμινίου, σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμούμε . Τις καθιστά την ιδανικότερη λύση , εξαιτίας της αντοχής στον χρόνο και στις καιρικές συνθήκες . Δε χρειάζονται συντήρηση . Ή βάψιμο και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε χώρο . Προσφέρουν λύσεις με σταθερά ή κινητά πτερύγια . Τα οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε σε οποιοδήποτε κλίση επιθυμούμε . Ανάλογα με την εκάστοτε ηλιοφάνεια ή απλώς την επιθυμία μας . Δύναται να κατασκευαστούν και με στεγανά κινητά πτερύγια , προστατεύοντας από την βροχή . Σε περίπτωση τοποθέτησης πέργκολας σε ταράτσα . Ή βεράντα κατοικίας . Ή σε μπαλκόνι, απαιτείται η συμβολή πολιτικού μηχανικού για τον έλεγχο της στατικότητας του κτηρίου. Η κείμενη νομοθεσία απαιτεί έκδοση άδειας, σε περίπτωση τοποθέτησης της πέργκολας σε ταράτσα . Μπαλκόνι ή βεράντα κατοικίας . Στην περίπτωση τοποθέτησης της πέργκολας στο ισόγει . Δεν απαιτείται άδεια . Παρακάτω δίδεται ο συγκεκριμένος νόμος για τις προαναφερθείσες περιπτώσεις . Για περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε το Νόμο Νο 4067 σχετικά με τον νέο οικοδομικό κανονισμό .

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΓΚΟΛΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΚΙΑΣΗΣ .

Βάσει του άρθρου 4 παρ. 2 και 3 του ΝΟΚ (Ν.4067/12), όπως έχει ενημερωθεί έως και με τον Ν.4513/18 και τις σχετικές Τ.Ο . Τα δικαιολογητικά και οι διαδικασίες αδειοδότησης εγκατάστασης συστημάτων πέργκολας και σκίασης . Σε νομίμως υφιστάμενα κτήρια, έχουν ως εξής :

  1. ΠΕΡΓΚΟΛΑ ΣΕ ΙΣΟΓΕΙΟ Ή ΑΚΑΛΥΠΤΟ ΧΩΡΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ .

Απαιτείται 48ωρη ενημέρωση της αρμόδιας ΥΔΟΜ ( Ν.4067/12 άρθρο 4 παρ. 3 ) . Εφόσον η κατασκευή βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο ή στις όψεις . Οφείλει να συνοδεύεται και από δήλωση συναίνεσης των συνιδιοκτητών της οικοδομής . Ενδεχομένως να μην απαιτείται η συνδρομή μηχανικού σ’ αυτή τη διαδικασία . Για τις απαραίτητες διευκρινήσεις , προτείνεται ο ιδιώτης να απευθύνεται στην αρμόδια ΥΔΟΜ της περιοχής του .

  1. ΠΕΡΓΚΟΛΑ ΣΕ ΕΞΩΣΤΗ, ΔΩΜΑ ή ΒΕΡΑΝΤΑ .

Απαιτείται Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από την αρμόδια ΥΔΟΜ ( Ν.4067/12 άρθρο 4 παρ. 2 ) . Η αίτηση για αυτή την έγκριση συνοδεύεται από :

  • Κάτοψη και όψη υπό κλίμακα 1:100 .
  • Αντίγραφο Τοπογραφικού Διαγράμματος .
  • Δήλωση Μηχανικού ότι δεν παραβιάζεται το ιδεατό στερεό ( βλ. Ν.4067/12 άρθρο 15 παρ. 5 σχετικά ) .

Εφόσον η κατασκευή βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο ή στις όψεις , οφείλει να συνοδεύεται και από δήλωση συναίνεσης των συνιδιοκτητών της οικοδομής . Για τις απαραίτητες διευκρινήσεις, προτείνεται ο ιδιώτης να απευθύνεται στην αρμόδια ΥΔΟΜ της περιοχής του .

  1. ΛΟΙΠΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ Ή ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ .

Γενικά, τέτοια συστήματα εμπίπτουν στην κατηγορία της 48ωρης ενημέρωσης της ΥΔΟΜ , εφόσον για την κατασκευή τους δεν γίνεται χρήση ικριωμάτων . Εφόσον η κατασκευή βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο ή στις όψεις . Οφείλει να συνοδεύεται και από δήλωση συναίνεσης των συνιδιοκτητών της οικοδομής . Για τις απαραίτητες διευκρινήσεις , προτείνεται ο ιδιώτης να απευθύνεται στην αρμόδια ΥΔΟΜ της περιοχής του .

Βαθμολογία45 Ψήφοι63
63

Ψηφίστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Βίντεο για κουφώματα αλουμινίου