Βάρος τζαμιών – υαλοπινάκων

Βάρος τζαμιών – υαλοπινάκων

 

Σε πολλές περιπτώσεις είμαστε αναγκασμένοι να γνωρίζουμε το βάρος τζαμιών – υαλοπινάκων. Αυτό χρειάζεται σε πολλές περιπτώσεις , είτε για να μεταφέρουμε ένα τζάμι – υαλοπίνακα από πόρτες η παράθυρα , είτε για να επιλέξουμε κάποιον μηχανισμό για πόρτες η παράθυρα, είτε για να δούμε εάν αντέχουν τα μπαλκόνια μας μετά το κλείσιμο μπαλονιού ή βεράντας με τζάμια,  αλλά και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις. Πόσο ζυγίζουν όμως τα διπλά τζάμια – υαλοπίνακες ή τα διπλά ενεργειακά τζάμια ; Ποιο είναι το βάρος των διπλών αλλά και μονών τζαμιών – υαλοπινάκων και πως υπολογίζεται ;  Ας δούμε λοιπόν πώς υπολογίζεται το Βάρος τζαμιών – υαλοπινάκων ( μονών ή διπλών )  καθώς και μερικά παραδείγματα.

Βάρος διπλών τζαμιών – υαλοπινάκων ή ενεργειακών υαλοπινάκων

Βάρος τζαμιών – υαλοπινάκων

Για να υπολογίσουμε το Βάρος διπλών τζαμιών – υαλοπινάκων ή ενεργειακών υαλοπινάκων και το πόσο ζυγίζουν αυτοί, θα πρέπει να γνωρίζουμε την διατομή -πάχος των τζαμιών που αποτελούν τους 2πλούς υαλοπίνακες – τζάμια. Δηλαδή θα πρέπει να γνωρίζουμε εάν έχουμε 4άρια τζάμια ( 4 χιλιοστά ) ή 5άρια ή συνδυασμό αυτών. Αφού γνωρίζουμε το συνολικό πάχος των τζαμιών – υαλοπινάκων , θα πρέπει να το αθροίσουμε και το αποτέλεσμα να το πολλαπλασιάσουμε με τον συντελεστή 2,65 . Ο συντελεστής 2,65 εκφράζει το βάρος ανά τετραγωνικό μέτρο (1 m²) Με αυτό τον τρόπο θα υπολογίσουμε το βάρος. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το βάρος των διπλών τζαμιών και των ενεργειακών τζαμιών είναι το ίδιο, όποτε το αποτέλεσμα ταιριάζει σε όλα τα είδη των διπλών τζαμιών – υαλοπινάκων.

Ας δούμε ένα παράδειγμα:

Έχουμε ένα διπλό τζάμι -υαλοπίνακα διατομής 4 χιλιοστά με διάκενο 16 χιλιοστά και  με 2ο τζάμι να είναι 5 χιλιοστά ( 4/16/5). To συνολικό πάχος των παραπάνω τζαμιών είναι 4+5=9 χιλιοστά. Τα 9χιλιοστα θα πρέπει να τα πολλαπλασιάσουμε με τον συντελεστή 2,65 άρα 9 Χ 2,65 =23,85 . Αυτό σημαίνει ότι το βάρος του υαλοπίνακα – τζαμιού διατομής 4/16/5 είναι 23,85 κιλά / m².

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το πλάτος του διάκενου δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, εάν υπάρχει δηλαδή διάκενο ανάμεσα στα διπλά τζάμια 10 χιλιοστά ή 16 χιλιοστά, διότι υπολογίζεται από τον συντελεστή 2,65.

Βάρος μονών τζαμιών – υαλοπινάκων

Ο τρόπος υπολογισμού των μονών τζαμιών – υαλοπινάκων είναι παρόμοιος με αυτών των διπλών τζαμιών. Η μόνη αλλαγή που προκύπτει για να υπολογίσουμε τον βάρος των μονών τζαμιών, αφορά τον συντελεστή που θα πολλαπλασιάσουμε και σε αυτήν την περίπτωση είναι το 2,5. Ο συντελέστης 2,5 εκφράζει το βάρος του τζαμιού – υαλοπίνακα, ανά χιλιοστό, ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ας δούμε ένα παράδειγμα :

Έχουμε ένα μόνο τζάμι – υαλοπίνακα πάχους 6 χιλιοστών . Για να βρούμε το βάρος του, θα πρέπει τα 6 χιλιοστά να τα πολλαπλασιάσουμε με το συντελεστή 2,5. Άρα 6 Χ 2,5 = 15. Το συγκεκριμένο τζάμι λοιπόν ζυγίζει 15κιλα/ m².

Εναλλακτικά δείτε τιμές ενεργειακών υαλοπινάκων

 

 

 

Βαθμολογία32 Ψήφοι72
0

Ψηφίστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Πόρτες κουζίνας – Κουζινόπορτες