Επαναβαφή αλουμινίου

Επαναβαφή αλουμινίου – αλλαγή χρώματος στα κουφώματα

Επαναβαφή αλουμινίου – αλλαγή χρώματος στα κουφώματα .

Η αλλαγή χρώματος στα κουφώματα αλουμινίου είναι μια συχνή απαίτηση πολλών καταναλωτών .  Στο παρόν άρθρο θα δούμε τους τρόπους για επαναβαφή αλουμινίου και την αλλαγή χρώματος στα κουφώματα . Τις δυσκολίες που προκύπτουν με την κάθε διαδικασία . Καθώς και την αντοχή των βαφών σε σχέση με το χρόνο .

Ηλεκτροστατική βαφή .

Επαναβαφή αλουμινίου - αλλαγή χρώματος στα κουφώματα

Η επαναβαφή των αλουμινίων και η αλλαγή χρώματος στα κουφώματα αλουμινίου με ηλεκτροστατική βαφή . Είναι η αποτελεσματικότερη διαδικασία και η πιο δύσκολη για πρακτικούς λόγους. Για να ξαναβάψετε το χρώμα των κουφωμάτων με τη μέθοδο τις ηλεκτροστατικής βαφής , θα πρέπει τα κουφώματα να αποσυναρμολογηθούν . Γιατί αυτού του είδους οι βαφές γίνονται μόνο σε βαφεία . Για αλλαγή χρώματος , λοιπόν , θα πρέπει ν’ αφαιρεθούν από τα κουφώματα όλα τα εξαρτήματα . Όπως τζάμια . Λάστιχα . Κλειδαριές κλπ . και τα κομμάτια του αλουμινίου να οδηγηθούν σε κάποιο βαφείο . Εκεί , είτε θα αφαιρεθεί το παλαιό χρώμα και το κούφωμα θα επαναβαφεί ( σωστή μέθοδος ) . Είτε το νέο χρώμα θα περαστεί πάνω από το παλιό , με την μέθοδο της ηλεκτροστατικής βαφής . Η επαναβαφή των κουφωμάτων και η αλλαγή του χρώματός τους έχει δύο μεγάλα προβλήματα . Υπάρχουν οι αντικειμενικές δυσκολίες . Αφού . όπως προαναφέραμε , θα πρέπει τα κουφώματα να αποσυναρμολογηθούν . ( Τζάμια, κλειδαριές ) και να οδηγηθούν σε βαφείο , πράγμα που προϋποθέτει να μείνει το σπίτι ανοικτό και χωρίς κουφώματα για κάποιες μέρες .  Το δεύτερο πρόβλημα για την αλλαγή του χρώματος με την μέθοδο της ηλεκτροστατικής βαφής είναι το ζήτημα του κόστους . Γιατί τα βαφεία ζητάνε περισσότερα χρήματα , αν οι βέργες – προφίλ αλουμινίου που θα βάψουν είναι μικρότερες του συνήθους μεγέθους . Αν δηλαδή δεν είναι εξάμετρες βέργες , αλλά μικρότερα κομμάτια .

ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙΩΝ

Αλλαγή χρώματος κουφωμάτων, πατζουριών και παραθύρων

Ένας τρόπος να αλλάξετε τα χρώματα στα κουφώματα αλουμινίου (πόρτες και παράθυρα), στα εξώφυλλά σας (ρολά και πατζούρια) αλλά και στα τζάμια των κουφωμάτων σας είναι η εφαρμογή ειδικών αυτοκόλλητων φίλμ, τα οποία αντέχουν στις καιρικές συνθήκες και διατίθενται σε οποιαδήποτε χρώμα επιθυμείτε. Η εφαρμογή αυτών των φίλμ, ίσως απαιτεί την συνδρομή ειδικού συνεργειού, για να γίνει η τοποθέτηση σωστά.

Πλαστικά χρώματα – Σπρέι – Αστάρι .

Ένας δεύτερος τρόπος για να αλλάξετε το χρώμα στα κουφώματά σας ( επαναβαφή αλουμινίου ) είναι η εφαρμογή πάνω στην υπάρχουσα ηλεκτροστατική βαφή . Πλαστικών χρωμάτων . Ειδικών σπρέι ηλεκτροστατικής βαφής . Ή εφαρμογή ασταριού για επιφάνειες αλουμινίου . Οι μέθοδοι αυτές είναι σχετικά απλές . Διότι εφαρμόζετε τα παραπάνω προϊόντα απευθείας πάνω στα κουφώματα ( πόρτες και παράθυρα ) . Χωρίς να χρειάζεται αυτά να αποσυναρμολογηθούν . Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι έχουν αμφίβολα αποτελέσματα, σε σχέση με την αντοχή της βαφής στον χρόνο . Και σε αρκετές περιπτώσεις , μάλιστα , καταστρέφουν και τις παλιές ηλεκτροστατικές βαφές . Για αυτό τον λόγο δεν συνιστώνται .

Δείτε ποιες βαφές κουφωμάτων είναι οι ανθεκτικότερες , στο άρθρο μας χρώματα κουφωμάτων αλουμινίου  .

 

Βαθμολογία23 Ψήφοι54
0

Ψηφίστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Πώς να καθαρίσετε παράθυρα – τζάμια χωρίς μπαλκόνι – χωρίς πρόσβαση