Κουφώματα αλουμινίου συρόμενα ανακλινόμενα

Κουφώματα αλουμινίου συρόμενα ανακλινόμενα (τύπου vw)

Κουφώματα αλουμινίου συρόμενα ανακλινόμενα (τύπου vw)

Πολλοί καταναλωτές αναρωτιούνται εάν ένα συρόμενο κούφωμα αλουμινίου μπορεί να γίνει ανακλινόμενο . Τι είναι τα Κουφώματα αλουμινίου συρόμενα ανακλινόμενα (τύπου vw) , ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα ; Αυτά θα δούμε στο παρόν άρθρο.

 

Ο τρόπος ανοίγματος για τα συρόμενα ανακλινόμενα κουφώματα (τύπου vw), έχει επινοηθεί από τις πίσω πόρτες των αυτοκίνητων (κλούβες) VW – Volkswagen. Στην ουσία πρόκειται για ένα δίφυλλό επάλληλο κούφωμα αλουμινίου, το όποιο έχει ένα συρόμενο και ανακλινόμενο τζάμι ( φύλλο τζαμιού με υαλοπίνακα) και ένα σταθερό. Κατασκευάζονται με προφίλ αλουμινίου που προορίζονται για ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου η με παρόμοια προφίλ από Pvc  (πολυβινυλοχλωρίδιο) .

Το χερούλι -πόμολο των συρόμενων ανακλινόμενων κουφωμάτων αλουμινίου έχει τρείς θέσεις, μία κατά την οποία το συρόμενο φύλλο – τζάμι είναι απολύτως κλειστό, μία κατά την οποία το συρόμενο φύλλο – τζάμι κάνει ανάκλιση και μία κατά την οποία το συρόμενο φύλλο – τζάμι ανοίγει και σύρεται πάνω και παράλληλα με το 2ο σταθερό τζάμι.

Τα συρόμενα ανακλινόμενα τύπου vw, έχουν ουσιώδη πλεονεκτήματα σε σχέση με τα άλλα συρόμενα ανοίγματα , ανασηκώμενα ή απλά συρόμενα , αλλά και πάρα πολλά μειονεκτήματα. Ας δούμε ποια είναι.

Πλεονεκτήματα :

 

 • Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που παρέχουν τα Κουφώματα αλουμινίου συρόμενα ανακλινόμενα (τύπου vw), είναι ότι το συρόμενο φύλλο – τζάμι, κάνει ανάκλιση (ανακλινόμενο), σαν τα ανοιγόμενα κουφώματα, για να αερίζουμε τον χώρο μας, χωρίς το φύλλο να εμποδίζει αλλά και με αρκετή ασφάλεια ( μπορούμε να αφήσουμε το φύλλο ανοικτό και να απουσιάζουμε από την οικία μας).
 • Τα συρόμενα ανακλινόμενα παράθυρα και μπαλκονόπορτες (αλουμινίου ή Pvc), είναι τα μοναδικά συρόμενα κουφώματα στα οποία τοποθετείτε περιμετρικός μηχανισμός κλειδώματος, σαν τα ανοιγόμενα κουφώματα. Ο περιμετρικός μηχανισμός κλειδώματος προσφέρει υψηλούς δείκτες θερμομόνωσης , ηχομόνωσης, υδατοστεγανότητας , αεροστεγανότητα κλπ.
 • Στα Κουφώματα αλουμινίου συρόμενα ανακλινόμενα (τύπου vw – Volkswagen), χρησιμοποιούνται ελαστικά – λάστιχα για την στεγανότητας τους (όχι βουρτσάκια) , σαν τα ανυψούμενα – ανασηκώμενα κουφώματα , τα οποία προσφέρουν υψηλούς δείκτες ηχομόνωσης, θερμομόνωσης κλπ.
 • Στα συρόμενα ανακλινόμενα κουφώματα (αλουμινίου ή Pvc), μπορούν να τοποθετηθούν μεγάλες διατομές υαλοπινάκων – τζαμιών ( μεγάλα πάχη τζαμιών και μεγάλα διάκενα), αυξάνοντας έτσι τους θερμό-ηχομονωτικούς συντελεστές των παραθύρων και μπαλκονοπορτών (αλουμινίου η Pvc).
 • Με τα συρόμενα ανακλινόμενα κουφώματα μπορούν να κατασκευαστούν κουφώματα μεγάλων διαστάσεων.

 

Μειονεκτήματα :

 

 • Τα συρόμενα ανακλινόμενα κουφώματα (αλουμινίου ή Pvc) έχουν πάντα ένα σταθερό φύλλο – τμήμα – τζάμι και ένα συρόμενο.
 • Τα συρόμενα ανακλινόμενα παράθυρα και μπαλκονόπορτες (αλουμινίου ή Pvc), δεν μπορούν να κατασκευαστούν σαν χωνευτά συρόμενα η σαν τρίφυλλά επάλληλα. Μπορούν να κατασκευαστούν μόνο ως δίφυλλα η τετράφυλλα.
 • Τα κουφώματα PVC συρόμενα ανακλινόμενα (τύπου vw), έχουν πάντα κατωκάσι που δεν μπορεί να χωνευτεί – καλυφθεί και εξέχει περίπου 5,5 εκατοστά από το τελικό δάπεδο, στο κάτω μέρος των μπαλκονοπορτών, εμποδίζοντας την κίνηση προς τα μπαλκόνια.
 • Υπάρχουν καταναλωτές που θεωρούν αντιαισθητικά τα χερούλια ( μεγάλα – ογκώδες) των συρόμενων ανακλινόμενων κουφωμάτων.
 • Στα συρόμενα ανακλινόμενα κουφώματα, θα πρέπει να υπάρχει πάντα πρόσβαση από το έξω μέρος για να μπορούν να καθαριστούν οι σταθεροί υαλοπίνακες – τζάμια. Δεν πρέπει να τοποθετούνται σε παράθυρα ή μπαλκονόπορτες τα οποία δεν έχουν μπαλκόνια η πρόσβαση από το έξω μέρος γιατί είναι πολύ δύσκολος ο καθαρισμός τους.
 • Στα κουφώματα συρόμενα ανακλινόμενα (τύπου vw), δεν μπορούν να τοποθετηθούν εξώφυλλα παντζούρια παρά μόνο ρολά.
 • Σε περίπτωση τοποθέτησης εξώφυλλων ρολών είναι πολύ δύσκολος ο καθαρισμός των εξωφύλλων , στα σημεία που βρίσκεται ο σταθερός υαλοπίνακας. Σε περίπτωση τοποθέτησης αντικωνωπικών σητών ο καθαρισμός των ρολών – εξωφύλλων είναι αδύνατος.
 • Στα συρόμενα ανακλινόμενα κουφώματα μπορούν να τοποθετηθούν σήτες – σίτες κάθετης κίνησης ή οριζόντιας τύπου Plisse (πλισέ). Δεν υπάρχουν κατασκευές με συρόμενες σήτες.

Δείτε σειρές με συρόμενα ανακλινόμενα κουφώματα

Εναλλακτικά δείτε σύγκριση των συρόμενων ανακλινόμενων κουφωμάτων με τα ανασηκώμενα – ανυψούμενα κουφώματα.

 

 

 

 

 

Βαθμολογία1 Ψήφος87
0

Ψηφίστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Δείτε Επίσης
Ηχομόνωση παραθύρων